AP PHOTO
WTA MASTERS

Kvitova i Azarenka u finalu

Kvitova je nakon tri pobjede u skupini (Zvonarjeva, Radwanska i Wozniacki) dobila i svoj četvrti meč zaredom na WTA Mastersu.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. listopad 2011. 20:42

Češka tenisačica Petra Kvitova prva je finalistkinja WTA Masters turnira osam najboljih tenisačica sezone koji se ovog tjedna odigrava u turskom Istanbulu.

Kvitova je nakon tri pobjede u skupini (Zvonarjeva, Radwanska i Wozniacki) dobila i svoj četvrti meč zaredom na WTA Mastersu. U polufinalu je češka tenisačica bila bolja od pobjednice posljednjeg Grand Slam turnira sezone, US Opena, Australke Samanthe Stosur sa 5-7, 6-3, 6-3. Kvitova je nakon slabijeg prvog seta ubacila u višu brzinu, te je do kraja susreta prepustila australki tek "mrvice".

Kvitova je i dalje u igri za novčanu nagradu od nevjerojatnih 1,7 milijuna dolara koliko će osvojit ako u sutrašnjem finalu bude bolja od pobjednice susreta između Bjeloruskinje Viktorije Azarenke i Ruskinje Vjere Zvonarjeve.

Bjeloruska tenisačica Viktorija Azarenka druga je finalistica WTA Mastersa koji se ovog tjedna igra u turskom gradu Istanbulu. Azarenka je sa 6-2 i 6-3 bila bolja od Ruskinje Vjere Zvonarjeve.

Bjeloruskinja je opravdala status favorita u drugom polufinalu WTA Championshipa savladavši u istom Zvonarjevu s komotnih 2-0 u setovima. Azarenka je u prvom setu povela s 2-0, ali se Ruskinja vrlo brzo vratila na 2-2. Nakon toga Azarenka veže pet gemova u nizu i ima 6-2 i 1-0 u drugom setu.

Povela je Bjeloruskinja i s 4-2, ali je odmah nakon toga izgubila svoj servis i omogućila Zvonarjevoj da poravna na 4-4. Međutim, Ruskinja ne koristi priliku, gubi svoj početni udarac i Azarenka dobiva priliku svojim servisom zaključiti susret. To je i napravila, ali je pritom morala spašavati 15-40.

Kvitova u međusobnim dvobojima protiv Azarenke vodi sa 3-2, te je kao pobjednica izlazila u posljednja tri susreta.

WTA Championships, polufinale, rezultati:

Kvitova (Češ) - Stosur (Aus) 5-7, 6-3, 6-3

Azarenka (Bje) - Zvonarjeva (Rus) 6-2, 6-3

Linker
02. svibanj 2024 02:11