Ivanišević
 Goran Sebelic / CROPIX / CROPIX
ZAPOČELI SURADNJU

LEGENDARNI HRVAT NA 'PROBNOM ROKU' KOD JEDNOG OD NAJBOLJIH TENISAČA DANAŠNJICE 'Odmah mi je rekao da ću tek u Wimbledonu igrati najbolje'

POČETAK PROBNOG ROKA Veliki tunir u Indian Wellsu je Kanađaninu Milosu Raonicu, ne tako davno i trećem igraču svijeta, prvi turnir na kojem testira našeg legendarnog tenisača za ulogu novog trenera
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 17. ožujak 2018. 09:06

Goran Ivanišević dobro je krenuo kao trener u probni rok s Milosem Raonicem, 27-godišnji kanadski tenisač prvi je put od Montreala u kolovozu prošle godine spojio dvije pobjede na jednom turniru, preciznije njih četiri.

Nakon mladog sunarodnjaka Felixa Auger-Aliassimea nadigrao je Joaa Sousu za ulazak u osminu finala, a potom je vezao još dvije pobjede i preko Querreyja stigao do polufinala. Nije Raonic igrao toliko loše kako bi se moglo zaključiti, nego je jednostavno igrao premalo, podvrgnuo se operaciji zgloba na lijevoj ruci i zbog produženog oporavka nije mogao uhvatiti pristojnu formu. Nakon Montreala nastojao se vratiti u Tokiju u listopadu, ali već u drugom meču osjetio je bolove i morao predati. Tada je zaključio sezonu, nastavio s rehabilitacijom i onda je kroz turnire na početku sezone pokušao pronaći ritam.

Nije uspio, u Brisbaneu je izgubio od Alexa de Minaura, na Australian Openu od Lukaša Lacka, a u Delray Beachu je svladao Tara Daniela i onda izgubio od Stevea Johnsona.

Tennis - Australian Open - Melbourne, Australia, January 16, 2018. Milos Raonic of Canada reacts during his match against Lukas Lacko of Slovakia. REUTERS/Edgar Su
REUTERS/Edgar Su / REUTERS
Raonic

Probao i s Björkmanom

- Počeo sam trenirati tek 21. prosinca i znao sam da nisam spreman, međutim, nisam želio nakon US Opena propustiti još jedan Grand Slam turnir - rekao je Raonic u Indian Wellsu.

Sada i sam zna da je pogriješio. U međuvremenu je razvio potragu za trenerom, navodno je prije angažmana Ivaniševića jednako tako “testirao” i Jonasa Björkmana, također bivšeg trenera Marina Čilića, no, s tim je pokusom je brzo raskrstio.

Ivanišević je angažiran za Indian Wells i Miami, nakon toga će valjda sjesti i vidjeti kako funkcioniraju zajedno.

- Prva stvar koju mi je Goran rekao jest da će sav moj rad od sada biti usmjeren na to da u Wimbledonu igram najbolji tenis. Sve što dođe prije toga, smatrat će se bonusom - rekao je Raonic, koji je 2016. upravo u All England Clubu igrao svoje prvo i za sada jedino Grand Slam finale.

Raonic je prije samo godinu i pol bio treći tenisač svijeta, a otad je zbog učestalih problema s ozljedama pao na 38. mjesto ATP rang-liste. Inače, velike zasluge za njegove najveće rezultatske domete ima još jedan Hrvat, Ivan Ljubičić bio mu je trener od srpnja 2013. do kraja 2015. i zajedno su osvojili tri turnira uz još pet finala.

Linker
02. svibanj 2024 11:25