Ronald Goršić / CROPIX
KAO NEKAD...

Legende na tribinama: U polufinalu okršaj Ivaniševića, Beckera, Edberga i Changa

Chang će s Nishikorijem danas pokušati iznenaditi Đokovića i Beckera, dok će Goran biti u istoj ulozi protiv Federera i Edberga
Piše: Tomislav PoljakObjavljeno: 06. rujan 2014. 13:27

Polufinala US Opena 2014. igraju Chang protiv Beckera te Ivanišević i Edberg.

Ne, nismo sjeli u vremenski stroj i posjetili lijepe devedesete, teniski velikani doista će se ogledati jedan protiv drugoga u završnici posljednjeg Grand Slama sezone. Ljudi koji su, uz Samprasa, Agassija, Couriera, Sticha... obilježili posljednje desetljeće 20. stoljeća danas su u naslovnim trenerskim ulogama. Sva trojica su u prvoj punoj sezoni u ovoj ulozi na ATP Touru i sudbina je htjela da se njihovi igrači nađu u polufinalu US Opena.

Chang će s Nishikorijem danas pokušati iznenaditi Đokovića i Beckera, dok će Goran biti u istoj ulozi protiv Federera i Edberga. Svaki od velikana na svoj je način unaprijedio karijere svojih današnjih štićenika.

Čilić je pod Ivaniševićem drastično popravio servis, ali i cijelu igru. Chang je, malo neobično, popravio Nishikorijev servis, Becker je s Novakom podijelio svoje “know how” iskustvo, a Edberg je Federera ponovno učinio svestranim igračem kojem su servis i volej ponovno važan dio igre.

Koliko su “legende na klupi” u trendu svjedoči i izjava Tomaša Berdycha, koji je nakon poraza od Čilića priznao da nagovara Ivana Lendla da ga povede na put koji je prošao s Murrayjem

Linker
05. svibanj 2024 15:47