AFP
KARLOVIĆ ISPAO

Ljubičić lako u 3. kolo, za rezultat karijere u Wimbledonu mora dobiti - Murrayja!

Bolji od Ive bio je tri godine mlađi Poljak Lukasz Kubot (93.), koji je završio meč nakom samo dva sata i tri seta igre. Bilo je 7-6(2), 6-3, 6-3 za Poljaka
Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 22. lipanj 2011. 22:45

Ivan Ljubičić jedini je preostali hrvatski predstavnik u Wimbledonu. U dvoboju drugog kola trećeg Grand Slam turnira u sezoni pobijedio je Ukrajinca Sergija Stahovskija 6-4, 6-4, 6-2. Treću je pobjedu zaredom nad Ukrajincem, 46. na ATP-ovoj ljestvici, 32-godišnji Hrvat (33.) proslavio nakon nakon nepuna dva sata igre (114 minuta). Jedina Ukrajinčeva pobjeda nad Ljubičićem ostaje tako ona u finalu Zagreba 2008. godine.

Hrvatski je tenisač dominirao tijekom cijelog dvoboja konstantno prijeteći Ukrajincu pri njegovu servisu: prijetio mu je već u trećem gemu prvog seta, do prve je break-lopte došao u petom, a servis mu oduzeo napokon u sedmom gemu prvog seta. Prednost je uspješno čuvao do 6-4 pobjede. Sjajno je Ivan krenuo i u drugi set otvorivši ga breakom. Izgubio je, međutim, tada koncentraciju i Stahovskij mu je odmah uzvratio istom mjerom. Novu je priliku Ljubičić strpljivo čekao i dočekao u devetom gemu odserviravši potom ponovno za 6-4. Na isti način, breakom, Ljubičić je otvorio i treći set, ali si je opet dopustio da ga Stahovskij ugrozi pri sljedećem servis gemu. Serijom četiriju poena spasio je ipak 15-40 i poveo 2-0. Svoju je superiornost samo potvrdio novim breakom u sedmom gemu, te je konačno slavio 6-2 u trećem setu.

Sljedeći će Ljubičićev suparnik biti domaći ljubimac i četvrti nositelj turnira Andy Murray, koji je u dvoboju drugog kola također u trima setovima (6-3, 6-3, 7-5) nadigrao Nijemca Tobiasa Kamkea.

Dosad su njih dvojica odigrali šest mečeva, sve na tvrdoj podlozi. Omjer je izjednačen (3-3). Prođe li Ljubičić Murrayja, ostvarit će svoj najbolji rezultat u Wimbledonu. Samo je još dvaput, 2006. i 2007. godine, uspijevao probiti se do trećeg kola.

S druge strane, Ivo Karlović završio je svoj ovogodišnji wimbleonski nastup u drugom kolu...

Bolji od 32-godišnjega visokog Hrvata, trenutačno 144. na ATP-ovoj ljestvici, bio je tri godine mlađi Poljak Lukasz Kubot (93.), koji je završio meč nakom samo dva sata i tri seta igre. Bilo je 7-6(2), 6-3, 6-3 za Poljaka.

Nakon uvjerljivo izgubljenog tie-breaka Karlović je u drugom setu Kubotu poklonio čak dva servis-gema, u trećemu i posljednjem, devetom gemu. Konačno, u trećem je setu Karlovićev servis opet zatajio u ključnom trenutku, u osmom gemu, nakon čega je Kubot uspješno odservirao za konačnu pobjedu.

Uništio je agresivni Poljak Karlovića servis-volej igrom. Na mreži je uspješno završio 36 od 45 napada. Karlović je, s druge strane, završio samo 17 od 33 izlaska na mrežu.

Odservirao je Hrvat 19 as-servisa. Izgubio je, međutim, tri servis-gema a da suparniku nije uzeo niti jedan.

Kubotu je ovo bila druga pobjeda nad Hrvatskim tenisačem u jednako toliko njihovih međusobnih ogleda. Prvi su igrali prije dvije godine u Beogradu na zemlji. Kubot se i tad pokazao neugodnim za visokog Hrvata slavivši 7-6(0), 6-2.

Rafael Nadal i Tomaš Berdych bez problema su, završivši posao u trima setovima, izborili nastup u trećem kolu Wimbledona, trećega teniskog Grand Slam turnira u godini. Nije to pošlo za rukom 14. nositelju, Švicarcu Stanislasu Wawrinki, koji je u trima setovima, od čega dvaput u tie-breakovima, ispao od Talijana Simonea Bolellija, sretnog gubitnika koji je izgubio u trećem kolu kvalifikacija i trenutačno 116. tenisača svijeta.

Nešto više od dva sata trebalo je Rafaelu Nadalu, prvom nositelju i branitelju naslova, da u dvoboju drugog kola nadigra Amerikanca Ryana Sweetinga 6-3, 6-2, 6-4. Izgledao je Španjolac na terenu vrlo dobro. Bila je ovo njegova 16. uzastopna pobjeda u All England Clubu.

Berdych je još brže, za samo 97 minuta, isprašio Francuza Juliena Benneteaua. Bilo je 6-1, 6-4, 6-2 za Berdycha, koji je lani u finalu izgubio upravo od Nadala.

U trećem kolu Nadal će na Luksemburžanina Gillesa Müllera, kojem je Kanađanin Milos Raonic predao u srijedu pri svom 3-2 vodstvu u prvom setu. Berdych će igrati protiv Amerikanca Alexa Bogomolova. Repriza lanjskog finala, ostanu li Španjolac i Čeh neokrznuti do tada, moguća je u četvrtfinalu.

Wimbledon, tenisači, 2. kolo, izdvojeni rezultati:

Nadal (1) – Sweeting 6-3, 6-2, 6-4

Berdych (6) – Benneteau 6-1, 6-4, 6-2

Fish (10) – Istomin 7-6(6), 6-4, 6-4

Müller – Raonic (31) 2-3, predaja Raonica

Bolelli – Wawrinka (14) 7-6(5), 6-3, 7-6(4)

Kubot – Karlović 7-6(2), 6-3, 6-3

Ljubičić - Stahovskij 6-4, 6-4, 6-2

Murray (4) - Kamke 6-3, 6-3, 7-5

Linker
22. rujan 2024 18:42