AFP
WIMBLEDON

Ljubičić poražen u 3. kolu, Andy Murray u četiri seta bolji od našeg predstavnika

Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 25. lipanj 2011. 01:24

Hrvatska je ostala bez predstavnika u pojedinačnom dijelu Wimbledona, trećeg Grand Slam turnira godine. Od Ivana Ljubičića je u 3. kolu na londonskoj travi bolji bio četvrti nositelj, Britanac Andy Murray.

Domaći je tenisač nakon nešto manje od tri sata igre pobijedio sa 6-4, 4-6, 6-1, 7-6(4) i plasirao se u osminu finala, suparnik će mu biti 17. nositelj, Francuz Richard Gasquet. Meč između Ljubičića i Murrayja odigran je pod krovom središnjeg terena budući da je nešto poslije 18 sati po srednjoeuropskom vremenu u Londonu počela padati kiša koja je prekinula i za subotu odgodila sve ostale dvoboje koji dotad nisu završeni.

Ljubičić je u šestom gemu prvog seta spasio četiri break-lopte, a već u sljedećem gemu je prvi došao do obrata. Veliku priliku 33. igrač svijeta, međutim, nije iskoristio jer je odmah u idućoj igri dopustio Škotu povratak i to dvostrukom servis-pogreškom na break-loptu. Murray nije stao na tome, već je u prvoj sljedećoj prilici napravio novi break i osvojio set.

Ljubičića to, ipak, nije izbacilo iz ritma što je dokazao oduzimanjem servisa već u prvom gemu drugog seta. Sigurnim je servisima zadržao prednost do kraja i vratio se u igru. Nije, međutim, nastavio u jednakom stilu i u trećem setu koji je Murray otvorio s 5-0 i ekspresno ga riješio u svoju korist.

U četvrtom je setu ponovno prvi do breaka (u petom gemu) došao domaći miljenik, ali kad je kod 5-4 servirao za meč, Ljubičić je s nekoliko sjajnih poteza treći put u meču došao do obrata. U tie-breaku, ipak, nije imao velikih izgleda i svoj je premijerni nastup na središnjem terenu All England Cluba okončao porazom.

Bio je to sedmi međusobni meč ove dvojice tenisača i četvrta pobjeda Murrayja.

Dodajmo ovome i da je prvi igrač svijeta Rafael Nadal prije kiše dobio prvi set protiv Gillesa Müllera. Luksemburžanin je prilično namučio branitelja naslova, štoviše nije mu pružio nijednu priliku za break, a sam je imao dvije koje su ujedno bile i set-lopte. Na koncu je Nadal dobio set u tie-breaku s 8-6.

- Bio je to vrlo težak meč. Ali, ovo je Grand Slam turnir, tu moraš očekivati teške setove i mečeve. I Ljubičić i ja smo se pomalo mučili s drugim servisom. Trebao sam servirati bolje danas, ali s druge sam strane dobro reternirao. Mislim da je ovo bio meč vrlo, vrlo visoke razine - naglasio je Murray koji će u osmini finala igrati protiv Francuza Richarda Gasqueta.

Wimbledon, 3. kolo, tenisači:

Murray (4) – Ljubičić 6-4, 4-6, 6-1, 7-6(4)

Gasquet (17) – Bolelli 6-3, 6-2, 6-4

Lopez – Roddick (8) 7-6(2), 7-6(2), 6-4

Tenisačice, 3. kolo:

Azarenka (4) – Hantuchova (25) 6-3, 3-6, 6-2

V. Williams (23) – Martinez Sanchez 6-0, 6-2

Linker
22. rujan 2024 18:42