ATP PARIZ

Llodra izbacio Đokovića

Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 11. studeni 2010. 19:26

Srpski tenisač Novak Đoković neće obraniti naslov pobjednika na ATP turniru u Parizu (Masters serija 1000), koji se ovog tjedna igra u dvorani Bercy.

Krivac za to je francuski tenisač Michael Llodra koji je pobijedio trećeg tenisača na svijetu 7-6(6), 6-2. Kolo prije je Đoković plesao po rubu u meču s Juanom Monacom, ali se izvukao iz svih problema. Ipak, osmina finala i iskusni Llodra su bili previše u ovom momentu za Đokovića.

U prvom setu nije bilo break-prilika. Oba su tenisača osvojila identičan broj poena (43), ali je Llodra bio za nijansu spretniji, te je dobio sa 8-6 trinaestu igru. Nakon toga je Đoković bi daleko ranjiviji i posustao je u drugom setu osvojivši tek dva gema.

Usporedno s Llodrom prolaz dalje je izborio i Robin Söderling. Šveđanin je u prvom setu spasio break zaostatka za Wawrinkom, te je dobivši tie-break, vrlo slično kao i Llodra, u nastavku meča imao daleko lakši posao protiv svog suparnika, Švicarca koji je u srijedu bio bolji od Ivana Ljubičića.

Švicarski tenisač Roger Federer, prvi nositelj ATP turnira u Parizu (Masters serija 1000), lako je izborio plasman u četvrtfinale. Drugi put je u dva tjedna bio bolji od Radeka Štepaneka.

Pobijedio ga je Federer prošlog tjedna u Baselu, kojeg je kasnije i osvojio, a sa 6-4, 6-3 ga je nadjačao i u dvorani Bercy. Federer će u četvrtfinalu igrati protiv Jürgena Melzera.

Zanimljivu je pobjedu izborio ruski tenisač Nikolaj Davidenko, koji ove godine igra daleko od forme kakvu može prezentirati. Dugo se mučio protiv Tomaša Berdycha kako bi uopće ostao "živ" u meču. Izgubio je prvi set, a u drugom se nekako dovukao do tie-breaka. No, u završnici druge dionice je bio bolji sa 7-5, a onda je jednostavno eksplodirao. Dobio je treći set bez izgubljenog gema.

Bio je ovo deseti meč u karijeri Davidenka i Berdycha, te čak deveta pobjeda Rusa, koji će u četvrtfinalu igrati protiv Michaela Llodre. Francuz je, podsjetimo, u četvrtak pobijedio Novaka Đokovića, prošlogodišnjeg pobjednika ovog turnira.

ATP Pariz, osmina finala:



Federer (1) - Štepanek 6-4, 6-3

Melzer (11) - Ferrer 7-6(6), 2-6, 6-3

Monfils (12) - Verdasco (6) 6-7(4), 7-6(2), 7-5

Roddick (8) - Gulbis 6-3, 7-6(8)

Söderling (4) - Wawrinka 7-6(3), 6-3

Davidenko (10) - Berdych (5) 4-6, 7-6(5), 6-0

Llodra - Đoković (2) 7-6(6), 6-2

Linker
18. svibanj 2024 23:08