Getty
VELIKO PRIZNANJE

Lučić-Baroni povratnica godine: 'Iduće godine ostvarit ću još bolje rezultate!'

Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 20. studeni 2014. 09:59

Ono što u muškoj konkurenciji nije uspjelo Marinu Čiliću, u ženskoj jest Mirjani Lučić-Baroni. Zahvaljujući sjajnom teniskom ljetu, 32-godišnja Makaranka osvojila je WTA nagradu za povratnicu godine.

Osmina finala US Opena i osvajanje turnira u Quebecu bile su dovoljno jake reference glasačima koji su Mirjanu izabrali u vrlo neizvjesnom izboru. Među predstavnicima medija dobila je 20 glasova, četiri više od Garbińe Muguruze koju je pobijedila u 1. kolu Grand Slama u New Yorku.

Tinejdžerski fenomen

Fanovi su na internetu najviše glasova dodijelili Mariji Šarapovi (48 posto), ali kad se učinak zbrojio, hrvatska tenisačica našla se na vrhu. Nominirane za nagradu WTA Comeback Player of the Year još su bile Timea Bacsinszky, Jarmila Gajdošová i Heather Watson.

“Nakon što se u devedesetima probila kao tinejdžerski fenomen, Mirjana je provela godine u teniskoj divljini, pola desetljeća udaljena od turnira što zbog osobnih borbi, što zbog ozljeda. Prije nekoliko godina opet je počela pokazivati bljeskove talenta, a sada joj nakon ljeta iz snova pripada ova nagrada”, stoji u objašnjenju na službenim stranicama.

Lučić-Baroni je nagradu dočekala “iznenađena i počašćena”.

- Hvala svakoj pojedinoj osobi koja mi je dodijelila glas i podržavala me svih ovih godina. Hvala što ste prepoznali moju strast, ljubav i ustrajnost u ovom sportu. Prema 2015. godini gledam s uzbuđenjem i nadom da će donijeti još bolje rezultate - izjavila je trenutno 60. igračica svijeta.

Naslov nakon 16 godina

U Ženskoj teniskoj asocijaciji podsjećaju da je Mirjana u rujnu postala vlasnica rekorda za najduži razmak između dva osvojena turnira. Od Bola na Braču do Quebeca prošlo je 16 godina i četiri mjeseca.

“Sa svojim jedinstvenim brendom čiste snage, koja ju čini jednom od najmoćnijih udaračica u svijetu tenisa, Lučić-Baroni je prije ili kasnije ponovno morala stupiti na scenu. Ispostavilo se da je to bilo na US Openu, gdje je raskrčila put kroz kvalifikacije i na putu do četvrtog kola šokirala drugu nositeljicu Simonu Halep”, podsjećaju u WTA-u.

Švicarki Belindi Benčić pripala je nagrada za najbolju novakinju (Newcomer of the Year), dok je Eugenie Bouchard osvojila priznanje za najveći napredak

Linker
17. lipanj 2024 13:16