Lintao Zhang/Getty Images
ATP I WTA MADRID

MARIN ČILIĆ NAKON JOŠ JEDNE DRAME IBZORIO 3. KOLO MADRIDA Petra Martić nakon dvostruke Grand Slam pobjednice sredila i četvrtu tenisačicu svijeta

Piše: HinaObjavljeno: 07. svibanj 2019. 21:12

Hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u 3. kolo ATP turnira iz serije Masters 1000 u Madridu nakon što je u utorak u 2. kolu svladao Nijemca Jan-Lennarda Struffa sa 4-6, 6-3, 6-4 poslije dva sata igre.

Nakon što je izgubio prvi set, Čilić je u drugom kod vodstva 4-3 napravio break, te je dobio priliku da na svoj servis poravna na 1-1 u setovima. No, stvari kreću loše po Čilića, Struff dolazi do dvije vezane break-lopte (15-40), ali naš tenisač se uspio spasiti. Nanizao je četiri poena i izborio je odlučujući set, u kojem je već na startu oduzeo servis protivniku.

To nije bio kraj izazovima za Čilića, koji spašavao break-lopte u drugom i četvrtom gemu, a posebno mu je bilo teško u osmom gemu, kada je ponovno bio suočen sa dvije vezane break-lopte. No, izvukao se i na kraju je uspio dobiti meč. Bio je to njihov treći međusobni dvoboj i druga pobjeda Čilića.

MADRID, SPAIN - MAY 06: Marin Cilic of Croatia returns the ball in his match against Martin Klizan of Slovakia during day three of the Mutua Madrid Open at La Caja Magica on May 06, 2019 in Madrid, Spain. (Photo by Alex Pantling/Getty Images)
Alex Pantling/Getty Images / Getty Images
Marin Čilić

U sljedećem kolu Čilić će igrati protiv pobjednika dvoboja između srpskog tenisača Lasla Đerea i Argentinca Juana Martina del Potra.

Hrvatska tenisačica Petra Martić u utorak se plasirala u 3. kolo WTA turnira u Madridu, i to bez borbe. Nakon što je u 1. kolu izbacila dvostruku Grand Slam pobjednicu Španjolku Garbine Muguruzu, Martić je trebala igrati protiv četvrte tenisačice svijeta Nijemice Angelique Kerber, koja je predala meč zbog ozljede gležnja.

MADRID, SPAIN - MAY 05:  Petra Martic of Croatia in action against Garbine Muguruza of Spain during day two of the Mutua Madrid Open at La Caja Magica on May 05, 2019 in Madrid, Spain. (Photo by Julian Finney/Getty Images)
Julian Finney/Getty Images

U osmini finala mogli bi gledati susret dvije najbolje hrvatske tenisačice, jer će Petra Martić igrati protiv bolje iz dvoboja Donne Vekić i češke kvalifikantice Krystine Pliškove (WTA - 94).

Linker
03. svibanj 2024 00:37