John E. Sokolowski-USA TODAY Sports / Reuters
US OPEN

MARIN ČILIĆ UOČI POSLJEDNJEG GRAND SLAMA SEZONE Jaka konkurencija u SAD-u: 'Pokraj Rafe Nadala, Rogera i Novaka ne smatram se favoritom'

US OPEN Hrvatski tenisač vjeruje da može doći blizu ponavljanja 2014. kada je osvojio Grand Slam naslov, iako je konkurencija iznimno jaka
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 23. kolovoz 2018. 13:38

Marin Čilić, najbolji hrvatski tenisač i osvajač turnira u New Yorku 2014, nalazi se u bitno drugačijoj situaciji u odnosu na prošlu sezone kad je na US Open stigao bez meča nakon finala Wimbledona. Ovaj put igrao je na oba Masters 1000 turnira, u Torontu je u četvrtfinalu u tri seta izgubio od Rafaela Nadala, dok je u Cincinnatiju, također u tri seta, poražen od Novaka Đokovića. Na koncu su i Nadal i Đoković osvojili turnire, Toronto, odnosno Cincinnati.

- Osjećam da je moj tenis na dobroj razini - rekao je 29-godišnji Međugorac.

Ćorić: Hrabar potez

- Ova dva tjedna su mi pomogla da se dobro pozicioniram i da se stvarno dobro pripremim. To je ono što želiš uoči Grand Slam turnira. Za mene je to, posebno posljednjih nekoliko godina, osobito bio slučaj.

Svejedno, bez obzira na veliku dozu samopouzdanja i kvalitetnu igru u Torontu i Cincinnatiju, Čilić kaže:

- Ne smatram se favoritom. Rafa igra dobro, Roger također, o Novaku da ne govorim. Uz njih, još je nekoliko igrača u odličnoj formi. Ja se osjećam dobro u svojoj koži, mislim da ću imati priliku za sjajan rezultat na US Openu.

Drugi Hrvat među nositeljima (20) Borna Ćorić u međuvremenu se, pak, osvrnuo na donošenje povijesnih promjena u sustavu funkcioniranja Davis Cupa.

- Dvije stvari znam o životu - napisao je naš reprezentativac.

- Prva je da stvari teže promjenama s vremena na vrijeme. Druga je da ljudi teško prihvaćaju promjene.

Potom je nastavio:

- Može se raspravljati o tome da je promjena previše radikalna, ali s druge strane tenis je često kritiziran za manjak inovacija. Ovo je, dakle, sigurno bio hrabar potez. Stvari su se promijenile i na nama je da ih prihvatimo ili ignoriramo. Kao sportaš, gledam na to kao novi izazov i priliku da predstavljam Hrvatsku, da donesem radost Hrvatima širom svijeta. Definitivno će mi nedostajati domaći dvoboji i uzbuđenje koje nose. Zato sam sretan i zahvalan što ćemo u rujnu igrati pred najboljim navijačima na svijetu. Imamo priliku plasirati se u finale i dati si priliku da osvojimo trofej.

Dobar ili loš potez?

Hrvatska je, kao što se zna, od 14. do 16. rujna domaćin SAD-u u polufinalu Davis Cupa.

- Samo će vrijeme pokazati je li ovo bio dobar ili loš potez, ali na nama je da damo priliku da bi ovo bio početak nečega izvanrednog. Tko zna, možda će za nekoliko godina Davis Cup tjedan biti najbolji teniski tjedan u sezoni.

Linker
07. svibanj 2024 21:45