ČILIĆ U ČETVRTFINALU

Marin u sjajnom meču napokon slomio Gillesa Simona!

Piše: Tomislav PoljakObjavljeno: 03. rujan 2014. 04:58

Treći put u karijeri Marin Čilić igrat će u četvrtfinalu US Opena. Nakon četiri sata i 13 minuta igre najbolji hrvatski tenisač prvi je put u karijeri svladao Francuza Gillesa Simona. Maraton je završio 5-7, 7-6(4), 6-4, 3-6, 6-3.

Čilić je uoči meča naglasio da se mora jako dobro taktički spremiti za meč, ali početak nije odavao da je to doista i napravio. Ranim breakom platio je pasivnu igru i ulazak u ritam koji odgovara Francuzu, međutim brzo je vratio break i izjednačio na 2-2. Kod 3-4 Simon je tražio medicinski time-out, fizioterapeut mu je masirao leđa i činilo se da bi meč mogao završiti i ranije. Međutim, nakon što je nekoliko servisa odservirao sporije, kasnije mu se u igri nije osjetila bilo kakva ozljeda.

Naporne izmjene, koje su izmorile obojicu, obilježile su cijeli meč u kojem je Čilić ostvario prvu pobjedu u petom meču protiv 31. igrača svijeta. Na kraju je odlučio peti set koji je Čilić otvorio izgledavši umorno, ali je uspio prebroditi krizu i ostvariti veliku pobjedu.

- Jako značajna pobjeda za mene. Znao sam da se Gilles neće predati i morao sam ostati jako čvrst. Spasio sam break-lopte u prvom gemu petog seta i odigrao sjajan set za pobjedu - izjavio je Marin. Sunce i velika vlaga otežali su posao obojici, ali Čilić je pokazao da je i u tom segmentu sve bolji.

- Uvjeti su na terenu bili jako teški, ali bilo je lakše igrati u petom setu kada je sunce palo. Zato smo odigrali najbolji tenis u tom petom setu iako smo bili četiri sata na terenu - dodao je Čilić.

Za prvi polufinale US Opena i drugi Grand Slam polufinale Čilić će igrati protiv pobjednika meča između Tomaša Berdycha i austrijske mlade senzacije Dominica Thiema. Velika prilika i jedan od najvećih mečeva u karijeri...

Linker
25. rujan 2024 19:27