KEY BISCAYNE, FL - MARCH 23: Petra Martic of Croatia returns a ball hit by Julie Coin of France during day one of the Sony Ericsson Open during day one of the Sony Ericsson Open at Crandon Park Tennis Center on March 23, 2010 in Key Biscayne, Florida. Al Bello/Getty Images/AFP== FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY ==
 AFP
WIMBLEDON

Martić i Lučić ispale

Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 22. lipanj 2011. 20:18

Kao i prošle godine, Petra Martić zaustavila se u drugom kolu Wimbldona. Ovaj je put od nje bolja bila lanjska polufinalistkinja, Bugarka Cvetana Pironkova, slavivši 6-1, 6-4.

Sve je bilo gotovo već za 67 minuta igre. U prvom si je setu 20-godišnja Hrvatica dozvolila gubitak dvaju servis-gemova i izgubila 6-1. U drugom je držala servis do desetog gema, kada ju je Pironkova breaknula za konačnu pobjedu.

Petra je je puno više griješila od tri godine starije Bugarke, 33. na WTA-ovoj ljestvici. Napravila je tako 98. igračica svijeta deset neprisiljenih pogrešaka više (17-7).

U trećem kolu Pironkovu čeka pobjednica ruskog dvoboja između druge nositeljice Vjere Zvonarjeve i Jelene Vesnine. Prođe li Zvonarjeva, gledat ćemo reprizu lanjskog polufinala u kojem je uspješnija bila Ruskinja.

S druge strane, Martić i dalje mora čekati priliku za premijeran prolaz u treće kolo na Grand Slam turniru.

Za nijansu više pokazala je slovačka tenisačica Dominika Cibulkova, 24. nositeljica turnira, u dvoboju drugog kola Wimbledona protiv najbolje hrvatske igračice Mirjane Lučić. Slavila je 22-godišnja Slovakinja 3-6, 6-3, 8-6 plasiravši se tako treći uzastopni put u treće kolo trećeg Grand Slam turnira u godini.

Hrvatska je tenisačica bolje otvorila meč. Braknula je Slovakinju u presudnom trenutku, osmom gemu prvog seta, odserviravši potom za 6-3. Bolje je Lučić krenula i u nastavku te opet prva, i to u petom gemu, oduzela servis suparnici za 3-2 vodstvo. Na njezinu žalost, Cibulkova je baš tada zaigrala dobro i vezala četiri gema za 6-3 pobjedu.

Veći dio odlučujućeg seta u prednosti je bila Cibulkova, koja je prvi 5-4 vodstvu servirala za meč. Breakom se 29-godišnja Hrvatica uspjela spasiti i potom povesti 6-5. Cibulkova je potom uspješno sačuvala servis za izjednačenje, zatim treći put u setu oduzela servis suparnici i potom odservirala za konačnu pobjedu.

Lučić je jako pala na servisu u trećem setu, tijekom kojeg je odservirala samo tri asa a napravila sedam dvostrukih servis-pogrešaka. Kroz meč je servirala odlično skupivši 14 asova naspram jednog Slovakinje. Prikupila je, nažalost, 38 neprisiljenih pogrešaka, 17 više od Cibulkove.









Wimbledon, tenisačice, 2. kolo:

Cibulkova (24) - Lučić 3-6, 6-3, 8-6

V. Willimas (23) – Date-Krumm 6-7(6), 6-3, 8-6

Martinez Sanchez - Niculescu 6-3, 6-0

Pironkova (32) - Martić 6-1, 6-4

Linker
22. rujan 2024 18:39