Antonio Bronic / REUTERS
ATP ŠANGAJ

MATE PAVIĆ U FINALU VELIKOG MASTERSA U KINI Daniil Medvjedev će igrati za titulu šesti put zaredom!

Piše: HinaObjavljeno: 12. listopad 2019. 16:43

Hrvatski tenisač Mate Pavić igrat će u finalu parova na teniskom ATP turniru iz Masters serije u Šangaju zajedno sa svojim partnerom, Brazilcem Brunom Soaresom. Za naslov u Šangaju Pavić i Soares će se boriti protiv branitelja naslova, Poljaka Lukasza Kubota i Brazilca Marcela Mela.

Pavić i Soares su u polufinalu bili bolji od britanskog para Jamiea Murraya i Neala Skupskog sa 7-5, 6-4, a Kubot i Marcelo su eliminirali francusku kombinaciju Nicolas Mahut - Edouard Roger Vasselin sa 6-2, 6-4.

Rus Daniil Medvjedev, četvrti tenisač svijeta, plasirao se u finale nakon što je u polufinalu svladao Grka Stefanosa Tsitsipasa sa 7-6 (7/5), 7-5.Medvjedev će tako u svom šestom finalu zaredom igrati protiv boljeg iz ogleda između Talijana Mattea Berrettinija (ATP-13.) i Nijemca Alexandera Zvereva (ATP-6.).

U pet zadnjih finala koje je igrao Rus nakon eliminacije u trećem kolu Wimbledona, a među kojima je i finale US Opena, slavio je u dva - u Cincinnatiju i u Sankt Peterbourgu. Medvedev i Tsitsipas (21) nisu u najboljim odnosima od svađe u Miamiju 2018. kada je sudac morao intervenirati na kraju meča jer se ruski tenisač, nakon uvrede Grka, htio obračunati s njim golim rukama.

Obojica su se već plasirala, zajedno s Rafaelom Nadalom, Novakom Đokovićem, Rogerom Federerom i Dominicom Thiemom, na završnicu u Londonu koja se održava od 10. do 17. studenog. S druge strane, Zverev i Berrettini pokušavaju 'uloviti' zadnje dvije karte za završnicu.

Linker
19. travanj 2024 06:55