foto: Julian Finney / Getty
VELIKA FORMA

MIJENJA SE KLIMA, PODLOGE, SVE, ALI ĆORIĆ NE Hrvat pokazao gdje mu je mjesto

Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 10. ožujak 2016. 22:53

Borna Ćorić promijenio je vremensku zonu, podlogu i natjecanje, a zadržao jedinu važnu konstantu - dobru formu. Četiri dana nakon što je našoj Davis Cup reprezentaciji donio odlučujući bod protiv Belgije, u Indian Wellsu probio se u drugo kolo.

Na startu prvog Masters 1000 turnira sezone, Ćorić je bez većih problema izbacio 87. igrača svijeta Lucasa Pouillea. Tri godine starijeg suparnika svladao je sa 6-2, 7-5 za sat i 19 minuta. Na kalifornijskom suncu i temperaturi od 30+, bio je uvjerljiv u igri s osnovne crte, a i servis je bio solidan - ubacio je 71 posto prvog servisa, uz šest asova.

Jedini slabiji Bornin trenutak dogodio se u drugom setu, kada je imao break i servirao za 5-3, pa izgubio servis bez osvojenog poena. Pouille se vratio na 5-5, no tie-break nije dočekao. U gemu s pet izjednačenja Ćorić ga je ponovno breaknuo i zaključio meč.

Zagrepčanin je ovime obranio bodove od prošle godine, a za ulazak među 32 igrat će protiv 33. igrača svijeta Thomaza Belluccija, kojega je u rujnu pobijedio u Davis Cupu u Florianópolisu. Vodio je 2-1 u setovima i 4-0 u četvrtom kada je Bellucci predao zbog uklještenih leđa. Brazilac je početkom veljače igrao finale u Quitu (zemlja), no u Indian Wells stiže s tri uzastopna poraza.

ATP Masters 1000 Indian Wells, 1. kolo:

Ćorić - Pouille 6-2 7-5.

Hrvatska tenisačica Donna Vekić oprostila se od WTA turnira u Indian Wellsu porazom u 1. kolu od Bugarke Cvetane Pironkove s 2-6, 5-7.

Vekić je kroz kvalifikacije izborila glavni turnir, no zapela je na prvoj prepreci, 105. igračici svijeta koja je 11 mjesta lošije plasirana od nje. Osječanka je dobro počela dvoboj "breakom" u prvom gemu, povela s 2-0, a potom je izgubila čak sedam gemova u nizu. U drugom setu je nadoknadila 3-5 u trenutku kada je Bugarka servirala za meč, ali je samo malo odgodila kraj jer je u 12. gemu izgubila po šesti puta svoj servis u meču i oprostila se od Indian Wellsa.

Linker
24. rujan 2024 11:10