AFP
DRAMA U PARIZU

Murray i Đoković nastavljaju u subotu: Wawrinka prvi finalist, oluja zaustavila Novaka

Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 05. lipanj 2015. 23:00

Stan Wawrinka prvi je finalist Roland Garrosa, a ime suparnika u meču za trofej saznat će tek danas. Dvoboj Novaka Đokovića i Andyja Murrayja prekinut je pri vodstvu 2-1 za Srbina i 3-3 u četvrtom setu.

Meč koji je išao u samo jednom smjeru krajem trećeg seta dobio je kopernikanski obrat. Nakon što je prva dva seta izgubio sa dvaput po 3-6, Murray je kod 5-5 izborio i realizirao svoju prvu break loptu u meču i uskoro smanjio Đokovićevu prednost.

Početkom četvrtog seta igrači su razmijenili breakove, a nakon šest gemova, kada se Murray spasio novog zaostatka, sudac Pascal Maria je signalizirao prekid zbog oluje koja je stigla do Pariza. Budući da je bilo već 20.30, odlučeno je da se dvoboj nastavi u subotu u 13 sati.

Francuska će i dalje čekati na prvog finalista nakon Henrija Lecontea (1988.). Jo-Wilfried Tsonga drugi je put zapeo u polufinalu, gdje ga je sa 6-3, 6-7(1), 7-6(3) 6-4 svladao Stan Wawrinka.

Za razliku od 2013., kada ga je Ferrer eliminirao bez problema, Tsonga je ovaj put bio puno bliže, no pobjede ga je na kraju koštala mizerna iskorištenost break lopti (1/17). Wawrinki je ovo drugi Grand Slam finale u kojem će pokušati reprizirati trijumf iz Melbournea 2014.

- Moj je san bio igrati na Roland Garrosu, ali nikad nisam pomislio da bih mogao doći u priliku osvojiti ga. Ljudi koji su ga osvajali za mene su dosad bili mutanti - našalio se Švicarac.

Ivan Dodig i Marcelo Melo danas love svoj prvi Grand Slam naslov. Na putu do trofeja stoji im još samo najbolji teniski par svih vremena, Bob i Mike Bryan koji su ih pobijedili prije dvije godine u Wimbledonu.

Meč je na rasporedu u 17 sati, nakon ženskog finala između Serene Williams i Lucie Šafárove. Poslije pobjede protiv Timee Bacsinszky, u kojoj se zamalo se srušila zbog mučnine, Serena je otišla k liječniku, ali poručila da će “učiniti sve da bude 100 posto spremna”.

Linker
22. rujan 2024 01:52