AFP
DANAS PROTIV ĆORIĆA

Murray se čudi: Svi znamo da je Marin Čilić bio pozitivan, ali moramo šutjeti. Zašto?

Nikada nisam vidio Ćorića kako igra, morat ćemo potražiti neki videomaterijal. Sjajno je da tako mladi igrač dobije priliku - komentirao je treći igrač svijeta
Piše: Tomislav PoljakObjavljeno: 13. rujan 2013. 10:59

Rođen je da bi bio zvijezda. Možda ne karakterno, jer nikada se nije promijenio i postao bahat, već pristupom tenisu koji me oduševljava. Kod njega i mame je sve uvijek bilo podređeno radu. Kada su ga s 15 godina poslali u Barcelonu, tata mu je rekao “samo nemoj dozvoliti da te netko zaje****”.

Ross Hutchins jedan je od najboljih prijatelja Andyja Murraya, svakako najbolji iz teniskog društva. U Umag je stigao u svojstvu pomoćnika izbornika, sparing partnera, prijatelja... Kada govori o Murrayu, ne krije pristranost koja je sasvim očekivana. Naime, Hutchins je u posljednjih godinu dana prolazio zdravstvenu kalvariju koja je jako potresla i Andyja. U borbi s Hodgkinovim limfomom, vrstom raka s kojim se borila i ruska tenisačica Alisa Klejbanova, Hutchinsu je najveća potpora bio upravo Andy.

Usamljen na Touru

Priča o prijateljstvu u dobru i zlu zapravo je lajtmotiv intimne priče o Andyju Murrayu, jednom od najvećih tenisača koji je ikada igrao u Hrvatskoj. Promatrajuć i Britance na treninzima u posljednja dva dana ne možemo se oteti dojmu da Murray u Umagu - blista.

- Gostujući Davis Cup mečevi možda su i zabavniji od domaćih jer se dečki puno više zbližavaju na njima - kaže Murray.

Na treninzima je prepun vica. Oba je prvo odradio sam na terenu, ali bi se u nekom trenutku uvijek priključio ostatku momčadi. U srijedu je, poput kakvog dječarca, strpljivo čekao uz teren dok ostatak momčadi nije završio s treningom parova.

- Uvijek je isticao da je za vrijeme igranja na Touru, posebno u mlađim danima, znao biti veoma usamljen. To je razumljivo jer je dugo na Touru bio jedini Britanac. Zato mu je Davis Cup toliko drag, iako ga ne igra mnogo - kaže Paul Newman, novinar Independenta koji prati Murrayevu karijeru od samih početaka.

Newman kaže da je još kao dječak bio iznadprosječno inteligentan, znao je procijeniti koliko treba reći o kojoj temi, ali rijetko je bježao od odgovora. Tako je jučer bilo i u Umagu. Iako su pitanja o Marinu Čiliću uoči dolaska Britanaca proglašena nepoželjnima, Murray, kao jedan od najglasnijih zagovornika borbe protiv dopinga, nije imao problema reći što misli o tome.

- Nije mi jasno zašto nitko ne može reći da je Čilić pao na dopinškom testu. Svi to znamo, ali nitko ne smije reći. To je jedino što ne shvaćam. U ostatak procedure ne bih ulazio, te detalje ne znam - kazao je Murray.

Potpuna nepoznanica

Jedini o kojem zna manje nego o Čiliću je njegov sutrašnji protivnik. Sve što zna o Borni Ćoriću je to da trenira u Londonu.

- Nikada ga nisam vidio kako igra, morat ćemo potražiti neki videomaterijal. Sjajno je da tako mladi igrač dobije priliku - komentirao je treći igrač svijeta.

Linker
24. rujan 2024 17:32