USA TODAY Sports
ŠTO NAKON US OPENA?

NAJBOLJE SVJETSKE TENISAČICE SELE U AZIJU, DOK NJIHOVI MUŠKI KOLEGE MIRUJU Petru Martić u Zhengzhou privukao nagradni fond od milijun dolara

Očito je da dva najbolja hrvatska igrača žele odigrati što više do kraja sezone kako bi popravili dojam iz prvih osam mjeseci.
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 08. rujan 2019. 11:59

WTA Tour se već od sljedećeg tjedna seli u Aziju, čak tri turnira će se igrati, a od njih je uvjerljivo najjači onaj u kineskom Zhengzhouu, koji nudi čak milijun dolara u nagradnom fondu (Nanchang i Hiroshima su u rangu 250.000 dolara). Odličan nagradni fond Zhengzhou Opena privukao je vrhunske igračice poput Karoline Pliškove, Eline Svitoline, Kiki Bertens i Arine Sabalenke, a igrat će i naša Petra Martić. Njena suparnica u 1. kolu bit će Talijanka Jasmine Paolini.

Jana Fett je u 1. kolu kvalifikacija Nanchanga pobijedila Gruzijku Sofiju Šapatavu (WTA 439) sa 6:4, 6:2, a sljedeća suparnica joj je Aldila Sutjiadi iz Indonezije.

Tenisači nemaju obaveza na ATP Touru sljedećeg tjedna, a od 16. rujna igrat će se u Sankt Peterburgu i Metzu, te tek nakon toga slijedi selidba u Aziju. U Rusiji bi mogao biti fantastičan turnir s dva najbolja ruska tenisača Daniilom Medvedevom i Karenom Hačanovom, tamo bi trebao igrati i Borna Ćorić, oporavljen od ozljede leđnog mišića, zbog čega je odustao od 2. kola US Opena. Time je otvorio put Grigoru Dimitrovu sve do polufinala. Marin Čilić će igrati na Moselle Openu, gdje su prijavljeni David Goffin, Nikoloz Basilašvili, Benoit Paire… Očito je da dva najbolja hrvatska igrača žele odigrati što više do kraja sezone kako bi popravili dojam iz prvih osam mjeseci.

Linker
07. svibanj 2024 00:29