Reuters
SLIJEDI BABY FEDERER

NAJBOLJI HRVATSKI TENISAČ BEZ VEĆIH PROBLEMA IZBORIO 2. KOLO US OPENA Dok je Ćorić briljirao, Donskoj je statirao

U drugom kolu Ćorića čeka Bugarin Grigor Dimitrov, 78. na ATP ljestvici, s kojim do sada nije igrao.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. kolovoz 2019. 10:21

Ponekad je teško igrati protiv kvalifikanta na startu bilo kojeg velikog turnira, no ovoga puta to nije bio taj dan. Borna Ćorić je uvjerljivo prošao na startu US Opena protiv 122. tenisača svijeta Rusa Jevgenija Donskoja, koji u tri meča kvalifikacija nije izgubio niti jedan set.

No, ovo je bila drukčija priča, iako treba reći da je prvi set otišao do tie-breaka, ali ni tada, a ni kasnije, Donskoj niti jednom nije prijetio. Naime, Rus u ovome meču nije imao niti jednu break priliku.

Prilika koju jest imao je bio tie-break prvoga seta u kojem je vodio sa 4:1, a imao je i jednu set loptu, no ćorić je zabio as, da bi svoju drugu set loptu realizirao i tu je krenuo pad Donskoja i uspon Ćorića koji je igrao sve bolje. Do ključnog breaka u drugom setu je došao za 5:3, da bi se treći set pretvorio u ekshibiciju. Naime, Donskoj je ostao bez gema, triput je izgubio servis, a osvojio je samo 10 poena u trećem i ispostavilo se u zaključnom setu. Ćorić je, kako je meč odmicao, igrao sve bolje i uvjerljivo je projurio prvim nastupom na ovogodišnjem US Openu.

U drugom kolu Ćorića čeka Bugarin Grigor Dimitrov, 78. na ATP ljestvici, s kojim do sada nije igrao.

Ćorić (12) - Donskoj 7:6 (7), 6:3, 6:0.

Linker
03. svibanj 2024 05:52