REUTERS
NASTAVAK TRENDA

'NAJBOLJI TENISAČ SVIH VREMENA S JADRANSKIH OTOKA' POSTAO NOVI TRENER MLADE HRVATICE Ana Konjuh spremna dočekuje novu sezonu

NASTAVAK TRENDA Mlada Dubrovkinja (19), koja se vraća nakon operacije lakta, ponovo je angažirala hrvatskog trenera i od ovog je tjedna prionula žestokom radu za novu sezonu
Piše: Mihovil MekićObjavljeno: 03. prosinac 2017. 13:12

Ana Konjuh pronašla je novoga trenera, u 2018. godinu ući će s Antonijem Veićem, čime se nastavlja trend rada 19-godišnje Dubrovkinje s hrvatskim stručnjacima. Veić, kojem je tek 29 godina, igračku je karijeru zaključio 2015. godine i otad se profilirao kao trener, prije svega u Teheranu, gdje je radio u jednom klubu u društvu Tonija Androića.

Naša druga tenisačica prema rang-listi sezonu je zaključila nakon US Opena, 14. rujna operirala je desni lakat, a četiri tjedna nakon zahvata počela je s laganim treninzima, dok je ovoga tjedna prionula žestokom radu. Bez ikakvih ograničenja.

Zagreb, 140509.
U Sportskom parku Mladost od 09.05.-17.05. odrzava se teniski turnir Zagreb Open. 
Antonio Veic je morao predati mec Brian Dabulu (ARG) zbog ozlijede ruke.
Foto: Neja Markicevic /Hanza Media
Neja Markicevic /Hanza Media / CROPIX
Antonio Veić

Što znači da će Ana biti spremna za početak sezone, štoviše, zna se da će 26. prosinca (dan prije 20. rođendana) otputovati u Australiju. Nakon što je posljednje četiri godine igrala u Aucklandu, ovaj će put startati u Brisbaneu. Zasad je prva ispod crte za glavni turnir. Sljedeća je promjena da neće igrati drugi turnir uoči Australian Opena, nego će taj tjedan provesti na treningu u Melbourneu. Manje-više sve je posloženo s rasporedom sve do Roland Garrosa: Sankt Peterburg, Fed Cup u Talinu, Doha, Dubai, Indian Wells, Miami, Stuttgart, Madrid i Rim.

Tennis - Wimbledon - London, Britain - July 10, 2017   Croatia’s Ana Konjuh in action during her fourth round match against Venus Williams of the U.S.     REUTERS/Stefan Wermuth
REUTERS/Stefan Wermuth / REUTERS
Ana Konjuh

Ana u sezonu ulazi s 44. mjesta na rang-listi i, što bi njen tata Mario rekao:

- Nadamo se da će je ovoga puta ozljede poštedjeti i da će biti zdrava.

A to najčešće nije bio slučaj. Problemi s laktom ove su se godine počeli javljati još u lipnju i s vremenom su samo eskalirali.

Veić, poznat kao “najbolji tenisač svih vremena s jadranskih otoka”, prije pet je godina bio 119. igrač svijeta. Njegov najveći uspjeh bilo je 3. kolo Roland Garrosa 2011. godine iz kvalifikacija pobjedama nad Horacijem Zeballosom, Facundom Bagnisom, Simoneom Bolellijem, Pablom Cuevasom i Nikolajem Davidenkom. Respektabilan niz zaustavio je - Rafael Nadal. Godinu dana ranije prošao je kvalifikacije i na Australian Openu (Ramos Vinolas, Pörschke, Ventura) te 1. kolo (Köllerer) prije nego što je izgubio od Gaela Monfilsa. Na PBZ Zagreb Indoorsu 2009. godine igrao je u četvrtfinalu (Canas, Koroljev) protiv kasnijeg osvajača turnira Marina Čilića.

Linker
16. travanj 2024 17:04