REUTERS
PRAVA POSLASTICA ZA GLEDANJE

NAJVEĆA PRIČA WIMBLEDONA TEK POČINJE! NOVI PODVIG 15-GODIŠNJE SENZACIJE Cori spasila dvije meč lopte, napravila preokret i ušla u osminu finala

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. srpanj 2019. 23:23

Američka tinejdžerica Cori Gauff najveća je i najljepša priča ovogodišnjeg Wimbledona. Ne samo da je ova 15-godišnja djevojčica u svom prvom nastupu u All England Clubu izborila glavni dio ždrijeba nego je potom nanizala puno starije i iskusnije protivnice te večeras izborila osminu finala slavnog Grand Slama!

Nakon što je u 1. kolu senzacionalno izbacila Venus Williams koja joj je najveći teniski uzor, te favoriziranu Magdalenu Rybarikovu, Cori je u 3. kolu nakon velike borbe i preokreta pobijedila 13 godina stariju Polonu Herzog koju trenira hrvatski Davis Cup izbornik Željko Krajan.

Gauff je na kraju slavila sa 3:6, 7:6(7), 7:5, u meču u kojem je spasila dvije meč lopte te uz veliku pomoć publike koja ju očito obožava napravila pravo malo čudo.

Tennis - Wimbledon - All England Lawn Tennis and Croquet Club, London, Britain - July 5, 2019  Cori Gauff of the U.S. in action during her third round match against Slovenia's Polona Hercog  REUTERS/Toby Melville
REUTERS

Nakon gubitka prvog seta činilo se da će teniska bajka biti brzo završena, Herzog je u drugom setu imala meč-loptu kod 5:2, pa ponovno kod 5:3, ali sve je to Gauff izvukla i u dramatičnom tie-breaku punom preokreta slavila sa 9:7.

Petnaestogodišnjakinja je još jednom potvrdila da je strašnio talentirana, ali i dovoljno smirena u presudnim trenucima, iako joj je večeras jako pomogla i Polona čiji su dobri potezi, ali i promašaji više puta dizali na nioge i našeg izbornika Željka Krajana. Nije večeras bilo pomoći.

Cori je i drugi set sigurno vodila prema tie-breaku, a kod vodstva 6:5 iskoristila je nekoliko grešaka protivnice i na kraju uz opće oduševljenje publike slavodobitno podignula ruke.

"Bio je ovo moj prvi meč na centralnom terenu i mogu samo reći da sam oduševljena svime. Polona je igrala sjajno i zato sam jako sretna da je sve baš ovako završilo. Znala sam da se mogu vratiti nakon izgubljenog prvog seta, vjerovala sam u svoje udarce i na kraju, ma nisam ovako nešto mogla ni sanjati. Veliko hvala publici koja je cijelo vrijeme bila uz mene i jako mi je pomogla na kraju", rekla je Gauff na kraju još jadne krasne večeri.

U osmini finala ju sada čeka najveća prepreka, Simona Halep, donedavno prva tenisačica svijeta, koja se lakše od očekivanja obračunala s Viktorijiom Azarenkom (6:3, 6:1).

Linker
02. svibanj 2024 15:06