Steve Bardens/Getty Images
US OPEN

NAJVEĆA ŽRTVA IGRANJA U DOMINACIJI VELIKE ČETVORKE ODLAZI U MIROVINU? Kraj se nazire u Parizu gdje je počela velika karijera trijumfom protiv Hrvata

Bio je najmanje u polufinalu na sva četiri Grand Slam turnira, finalist Wimbledona 2010. godine, dvaput je vodio Češku do titule u Davis Cupu i na kontu ima 13 naslova i čak 640 pobjeda.
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 28. kolovoz 2019. 11:12

Nakon što je u četiri seta izgubio od 18-godišnjeg Jensona Brooksbyja, 394. tenisača svijeta, koji igra za sveučilište Baylor, čini se da je Tomaš Berdych vrlo blizu odlasku u mirovinu.

O tome je kontemplirao već prošle godine kad su ga počele sustizati ozljede, ali prvi turnir ove godine u Dohi, gdje je ušao u finale, razbuktao je u njemu plam da još nije rekao sve u tenisu. Na žalost, 33-godišnji Čeh i nekada četvrti tenisač svijeta ozlijedio je leđa u Miamiju i od toga trenutka sve je krenulo nizbrdo. Propustio je Roland Garros i Wimbledon, propustio je najveći dio američkog ljeta, a pojavila se i bol u kuku. Iznenada, ali ne prestaje.

Jedan od najboljih tenisača ikada, koji nije osvojio Grand Slam naslov, te možda najveća žrtva igranja u dominaciji Velike Četvorke, zatražio je pozivnice za neke turnire do kraja sezone. Neki već slute da bi se oproštaj mogao dogoditi u Parizu na Masters 1000 turniru, koji je osvojio 2005. godine kad je u finalu bio bolji od Ivana Ljubičića u pet setova.

Koliko je velik bio Berdych? Dovoljno je reći da je bio najmanje u polufinalu na sva četiri Grand Slam turnira, finalist Wimbledona 2010. godine, da je dvaput vodio Češku do titule u Davis Cupu, da na kontu ima 13 naslova i čak 640 pobjeda, što ga stavlja na 21. mjesto u Open eri.

Linker
08. svibanj 2024 01:48