Serbia's Novak Djokovic returns the ball to France's Gael Monfils during their 2022 ATP Tour Madrid Open tennis tournament singles match at the Caja Magica in Madrid on May 3, 2022. (Photo by GABRIEL BOUYS/AFP)

 GABRIEL BOUYS Afp
ATP MADRID

Nakon što mu je Murray predao meč, Đoković saznao suparnika u četvrtfinalu, dalje prošao i Rubljov

Hubert Huekacz će igrati protiv Novaka Đokovića, a u četvrtfinale se plasirao i Rus Andrej Rubljov
Piše: HinaObjavljeno: 05. svibanj 2022. 17:00

Nakon što je bez borbe prošao osminu finala ATP 1000 Masters turnira u Madridu, prvi tenisač svijeta Novak Đoković saznao je suparnika u četvrtfinalu.

Đoković će igrati protiv Poljaka Huberta Hurkacza koji je u dva seta, sa 7:5, 6:3, pobijedio srpskog igrača Dušana Lajovića. Bit će to četvrti međusobni meč Đokovića i Hurkacza u karijeri, a poljski tenisač, inače 12. nositelj zemljanog turnira u Madridu, još uvijek čeka na premijernu pobjedu.

U odličnom meču osmine finala treći nositelj Andrej Rubljov je svladao Britanca Daniela Evansa 7:6(7), 7:5. U izjednačenom i kvalitetnom susretu i 31-godišnji Evans je imao svoj prilike, no ostao je i bez osvojenog seta u ogledu protiv osmog igrača na ATP ljestvici.

Tunižanka Ons Jabeur prva je finalistica WTA turnira na madridskoj zemlji. Novi uvjerljivi nastup Jabeur je imala u polufinalu u kojem je svladala Jekaterinu Aleksandrovu 6:2, 6:3 za točno sat vremena igre. U drugom polufinalu se sastaju 12. nositeljica Amerikanka Jessica Pegula i Švicarka Jil Teichmann.

Linker
20. travanj 2024 13:39