MONTE-CARLO, MONACO - APRIL 13: Borna Coric of Croatia in action against Alexandr Dolgopolov of Ukraine during day two of the Monte Carlo Rolex Masters tennis at the Monte-Carlo Sporting Club on April 13, 2015 in Monte-Carlo, Monaco. (Photo by Julian Finney/Getty Images)
 Julian Finney/Getty / 2015 Getty Images
PUNI HVALE

NAZIVAJU GA NOVIM ĐOKOVIĆEM Amerikanci: Borna Ćorić će pokoriti svijet!'

'Ako pogledam u kristalnu kuglu, vidim da je on budući broj 1. Njegova je strast za tenisom intenzivna, igra žestoka, a ambicije perverzno velike' - piše Fox News
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 08. svibanj 2015. 22:09

Niz vrijednih komplimenata kojima teniski eksperti redovito časte Bornu Ćorića povećao se za prestižnu prognozu specijaliziranog portala Business Insider.

Dolaze novi vladari

Američki je website uvrstio Zagrepčanina na popis 16 sportaša koji će, kako sugeriraju u naslovu, “pokoriti svijet”. Među imenima kao što su Mikaela Shiffrin, Katie Ledecky, Martin Odegaard i Saúl Álvarez, našlo se i Ćorićevo, a objašnjenje Business Insidera za takav izbor vrlo je prozaično.

“Hrvatski se tinejdžer probio do 55. mjesta na svijetu (zapravo je već 53., op. a.), nakon što je prošlu godinu započeo na broju 301. U međuvremenu je pobijedio Rafaela Nadala i Andyja Murrayja. Nazivaju ga novim Novakom Đokovićem, piše autor Tony Manfred.

Šesnaest “sportskih fenomena”, dodaje Insider, u godinama koje dolaze zamijenit će sadašnje vladare svjetskog sporta poput LeBrona Jamesa, Serene Williams, Lionela Messija ili Usaina Bolta.

Stalni napredak

Ćoriću se predviđa daljnji uspon na ATP ljestvici i sve bolji rezultati na turnirima najveće kategorije.

Ćorić je, inače, odnedavno najbolji tinejdžer na svijetu budući da je Australac Nick Kyrgios (ATP 35.) krajem travnja proslavio 20 godina. O njemu je prije nekoliko dana pisao i Fox News, čiji novinar tvrdi da je za Ćorića “samo nebo granica”.

“Ako pogledam u kristalnu kuglu, vidim da je on budući broj 1. Njegova je strast za tenisom intenzivna, igra žestoka, a ambicije perverzno velike. John McEnroe je prošle godine bio toliko impresioniran njegovim rezultatima da je prognozirao kako će u roku od tri godine biti u Top 10. Pitate li Ćorića, to će se dogoditi i prije”, stoji u tekstu.

Linker
21. rujan 2024 21:33