Zeljko Hajdinjak / CROPIX
TREĆA SREĆA

NINO SERDARUŠIĆ POD VODSTVOM GORANA PRPIĆA STIGAO DO PRVE ATP POBJEDE U KARIJERI! 'I Ivanišević mi je rekao da sam nevjerojatno puno napredovao'

Piše: Davor BurazinObjavljeno: 16. srpanj 2019. 20:48

Nino Serdarušić je dočekao prvu ATP Tour pobjedu u karijeri, u trećem pokušaju na Plava Laguna Croatia Openu u Umagu pao je kvalifikant Marco Trungelliti (ATP 161) sa 6:3, 6:3.

- Odličan osjećaj, dogodilo se na meni najdražem mjestu - rekao je 22-godišnjak, koji je dobar dio djetinjstva proveo u Umagu.

- Nadam se da ću ostati što duže u turniru.

Prije tri godine je izgubio od Tejmuraza Gabašvilija, lani od Maxa Marterera, a sada je pod nadzorom Gorana Prpića (počeli su raditi prije tri mjeseca) odigrao vrlo dobar meč s Argentincem, koji je prije tri godine, na primjer, izbacio Marina Čilića na startu Roland Garrosa.

- Malo sam bio nervozan na početku, malo duži gem na mom servisu, ali kasnije me servis jako dobro služio, dobio sam puno besplatnih poena i nisam mu dozvolio da dođe do break-lopte.

Breakom za 2:0 je osigurao prvi set, breakom je otvorio drugi set i još jednim za 6:3 potvrdio najveći trenutak u karijeri. Nakon Argentinca opet Argentinac, Facundo Bagnis, koji je uz spašenu meč-loptu eliminirao 7. nositelja Martina Kližana.

- Stigao sam pogledati posljednja dva gema, bit će tvrd meč. Izgubio sam od njega glatko na početku godine na challengeru u Urugvaju, ali tada sam se loše osjećao i nisam se dobro pripremio. Sada će sigurno biti drugačije.

Goran Prpić je, bez obzira na relativnu lakoću dolaska do pobjede, teško proživljavao meč.

- Njemu je jako stalo do mene i drago mi je da je tako. Povezali smo se kao prijatelji i na relaciji igrač-trener. Nadam se da će naša suradnja dugo potrajati.

I Goran Ivanišević je bio vrlo zadovoljan vašom izvedbom. Već lani vam je prognozirao ulazak u Top 100.

- Baš mi je rekao da sam nevjerojatno puno napredovao od lanjskog meča s Martererom. Svi bismo htjeli brzo u Top 100, ali ne ide kod svih tako. Ja sam prolazio sve korak po korak, nije bilo naglih skokova, ali osjećam i znam da se mogu nositi sa svima i pobjeđivati.

Bagnis je izvukao 2:5 u trećem setu, meč-loptu kod 4:5 za prvu pobjedu na Touru ove godine. Ako će Serdarušić igrati kao protiv Trungellitija, imat će priliku za prolaz u četvrtfinale. To bi mogao biti hrvatski četvrtfinale sa Bornom Ćorićem.

Rezultati 1. kola: Serdarušić - Trungelliti 6:3, 6:3, Bagnis - Kližan (7) 4:6, 6:3, 7:5, Travaglia - Fabbiano 6:3, 6:2, Lorenzi - Torebko 5:7, 6:4, 7:6 (3), Sinner - P. Sousa 1:6, 6:3, 6:4.

Parovi, 1. kolo: Čačić, Lajović - Behar, Lammons 5:7, 6:2, 11:9. (db)

Linker
03. svibanj 2024 16:02