AFP
MIAMI

Nishikori izbacio Federera

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. ožujak 2014. 11:13

Iznenađenje u četvrtfinalu teniskog ATP turnira iz serije Masters 1000 koji ovoga tjedna završava u Miamiju priredio je Japanac Kei Nishikori, koji je s 3-6, 7-5, 6-4 slavio protiv Rogera Federera...

Dva sata i osam minuta igre bile bili su potrebni Nishikoriju da upiše drugu pobjedu nad švicarskim genijalcem u trećem međusobnom ogledu. Ovo je ujedno druga uzastopna pobjeda japanskog tenisača, nakon što je slavio na madridskoj zemlji prošle sezone, također u tri seta.

Federer je odigrao gotovo savršeno prvi set u kojem je dva puta oduzimao servis Nishikoriju, no nakon toga je bio gotovo neprepoznatljiv. U drugoj je dionici svoj početni udarac izgubio čak tri puta, dok je u trećem setu propustio izboriti ijednu break-priliku!

Nishikori će u polufinalu igrati protiv drugog nositelja, Novaka Đokovića, koji je ranije izbacio Andyja Murraya sa 7-5, 6-3.









Drugi svjetski tenisač Novak Đoković prvi je polufinalist ATP turnira u Miamiju, drugog ovogodišnjeg iz serije Masters 1000...

Srbin je u četvrtfinalu nakon sat i pol igre svladao Britanca Andyja Murrayja sa 7-5, 6-3. Uzvratio mu je na taj način za poraz na lanjskom Wimbledonu, te povećao prednost u međusobnim dvobojima na 12-8. Ujedno je 26-godišnjem Škotu oduzeo mogućnost obrane naslova, a sebe ostavio u prilici da četvrti put u karijeri uzme krunu u Miamiju.

Kod tenisačica je polufinale pobjedom 7-5, 7-5 nad Dankinjom Caroline Wozniacki izborila Kineskinja Na Li. Nakon dva sata igre pobjednica Australian Opena je po četvrti put u šestom međusobnom ogledu slavila protiv lijepe Dankinje, te će za finale igrati protiv Slovakinje Dominike Cibulkove, koju je pobijedila u finalu prvog Grand Slam turnira sezone.

ATP i WTA Miami

Tenisači, četvrtfinale

Đoković (2) – Murray (6) 7-5, 6-3

Nishikori (20) – Federer (5) 3-6, 7-5, 6-4

Tenisačice, četvrtfinale

Na Li (2) – Wozniacki 7-5, 7-5

Cibulkova (10) – Radwanska (3) 3-6, 7-6(5), 6-3

Linker
24. rujan 2024 15:20