Jerry Lai-USA TODAY Sports
ŠTETA ZA MARINA

NIŠTA OD MOSKOVSKOG TRISA, DOMAĆIN JE BIO PREJAK NA PRETPOSLJEDNJOJ STEPENICI Marin Čilić ostao bez finala na Kremlin kupu, opet je previše griješio

Piše: Neven BertičevićObjavljeno: 19. listopad 2019. 23:44

Još jedan turnir je prošao pa iako će netko reći da je dobio dva meča i igra polufinale jedini razlog da bi se sjetio nastupa na turniru iz kategorije 250 u glavnom gradu Rusije je činjenica da je napokon u Moskvi došao do 500. pobjede u karijeri kad je u osmini finala svladao Ivu Karlovića. I još nešto. Moskva nosi sjećanja i to dobra za našeg tenisača jer je upravo u Moskvi Marin Čilić dva puta bio pobjednik, a oba puta je nadigrao Španjolca Roberta Bautistu Aguta, oba puta sa istim rezultatom 6:4, 6:4.

Ovoga puta Čilić nije bio te sreće u polufinalnom dvoboju protiv mladog Rusa Andreja Rubljova s kojim je treći puta igrao međusobno. Prvi meč prije četiri godine u Ženevi je dobio Čilić, a drugi u Miamiju Rubljov.

I u Moskvi je dobro izgledalo u dobrom dijelu prvoga seta, ali onda u jednom trenu kao da je na teren došao neki novi Čilić. Poveo je sa 5:3, a onda je u serijama uspio gubiti servise tri puta zaredom, Rubljov je okrenuo meč i u drugi ušao sa breakom viška. Doduše, ni tu nije bio kraj priče, Čilić se vratio ali nije izdržao, izgubio je još jednom servis i priliku da po treći puta zaigra u finalu Moskve.

Meč je bio prosječan bez velikih poteza i poena, u jednom trenutku je izgledalo kao da Rubljov neće izdržati tu borbu ali na kraju kao i toliko puta ove godine borbu nije izdržao Marin Čilić. I tako umjesto finala Moskve i priči o povratku o formi ostao je samo još jedan poraz i sjećanje na prošlogodišnji turnir u londonskom Kraljičinom klubu", bio je to posljednji naslov koji je osvojio naš tenisač prije 14,15 mjeseci.

Drugi finalist je Francuz Adrian Manarino koji je pobjedio talijanskog veterana Andreasa Seppija.

Linker
01. svibanj 2024 22:31