Goran Ivanišević na teniskom spektaklu u Osijeku
 VLADO KOS/CROPIX
POVRATAK NA MJESTO SREĆE

Nitko Gorana tako nije nasamario: Moj otac me zeznuo, jer inače bi on takve ideje srezao u korijenu!

Ivanišević je bio najtraženiji gost u Slavoniji, a koja mu je itekako ostala u sjećanju...
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 05. lipanj 2020. 17:38

Nakon što je u četvrtak odbila surađivati u tako krasnom humanitarno-sportskom događaju kao što je Hrvatski Premier Tenis, ali je ipak dopustila da se prvi od četiri dana dovrši pet minuta iza ponoći kad je Tereza Mrdeža pobijedila Janu Fett sa 6:4, kiša je iskazala svoju tešku ćud i u petak u Osijeku.

Odgođen je, naime, posjet Pampasu, novom stadionu NK Osijek u izgradnji. Tamo se trebao igrati nogotenis, trebali su se upoznati s detaljima objekta, koji je garancija da će nogomet u Slavoniji nastaviti napredovati.


- Nije imalo smisla otići, tamo su građevinski radovi, a kiša je sve pretvorila u bazen - rekao je Igor Vekić.

- Ako ikako bude moguće, otići ćemo tamo u nedjelju prije finala Hrvatskog Premier Tenisa.

image
Humanitarni turnir Hrvatski premier Tenis
VLADO KOS/CROPIX

Široka duša i ravnica

Župan Ivan Anušić nije skrivao oduševljenje dolaskom tako uglednih gostiju i dok im je upućivao protokolarne riječi, svako malo bi sam sebe prekinuo kad bi prepoznao nekoga od njih.

- Vaša uloga kao sportaša je uvijek pozitivna... Evo, Gorana, njemu posebna zahvala, dobro se sjećam njegove marame oko glave s hrvatskom trobojnicom na početku 90-ih.

Tako je župan ugledao i Ivu Majoli, Marina Čilića i da ne nabrajamo dalje.


- Od širine naše duše, šira je samo naša ravnica - rekla je Tatjana Roth, pročelnica za kulturu, turizam i sport.


Župan je poželio svima da u ova četiri dana doista upoznaju sve ljepote i slasne zalogaje Slavonije, dio toga su svi dobili i u promotivnim vrećicama, a Županija je na poklon dobila uokvirenu majicu #pokrenimotenis s potpisima svih aktera.

Tarik smjestio Goranu

Iako je Goran Ivanišević ovoga tjedna našem Tvrtku Puljiću rekao da ga današnja djeca više povezuju s reklamama, nego s osvajanjem Wimbledona 2001. godine, u Perivoju kralja Tomislava to nije bio slučaj u ova dva dana koliko je karizmatični Splićanin bio u Osijeku. Obaveze mu nisu dopustile duži boravak, u petak navečer već je morao biti u Beogradu na dispoziciji Novaku Đokoviću.

image
Marin Čilić i Nikola Mektić
VLADO KOS/CROPIX

- Kreću pripreme za Adria Tour, neće Novak sada rasprodavati ugled - upozorio je Goran na očito.


Sva je sreća da se u ova dva dana podsjetio na nesvakidašnju gostoljubivost Osječana, tandem Zeko-Vjeko (“u Osijeku nas svi znaju, nema potrebe spominjati imena”) ga je mazio i pazio, odveo i do restorana Bijelo Plavi (o čemu smo već pisali). Sjetio se Goran kako ga je tada relativno anonimni Tarik Filipović 1996. godine preveslao recitirajući poeziju posvećenu njemu.

- U svemu je sudjelovao moj otac Srđan, ali i Jozo Dumanić. Oni su bili u sve upućeni, a ja nisam imao razloga sumnjati, jer moj otac bi, inače, takve ideje u korijenu srezao. Nasjeo sam, događa se - nasmijao se Goran.


Tenis se u četvrtak igrao do pet minuta iza ponoći, a unatoč svemu gotovo svi zainteresirani su ostali bodriti igračice, Terezu Mrdežu i Janu Fett. Jelena Kostanić je navijala za suigračicu Terezu iz Tima D, Ana Konjuh vokalno podržavala Janu iz svoga Tima A. Mrdeža je povela 5:1, tada imala prvu meč-loptu, pa drugu gem kasnije. A svaki gem je bitan u ukupnom rezultatu. Kad se Fett približila na 4:5, zaključili smo da će meč otići u tie-break, jer “uvijek se posljednji meč oduži”. Reternirao nam je Davis Cup izbornik Vedran Martić, vrlo uvjerljivo.

- Kukali ste tri mjeseca što nema tenisa, a sada kukate što ga ima!

image
Goran Ivanišević
VLADO KOS/CROPIX

Linker
05. svibanj 2024 07:01