Ronald Goršić / CROPIX
TO MOŽE SAMO ON

NITKO OVU LUDU SITUACIJU NE MOŽE OBJASNITI BOLJE OD GORANA! 'I mislio sam da se nešto mora dogoditi kad sam ja primljen u Kuću slave, ali ovo...'

GORAN IVANIŠEVIĆ Najbolji hrvatski tenisač svih vremena i trener Novaka Đokovića, pobjednik najvećeg svjetskog turnira 2001. o otkazu Wimbledona, nastavku teniske sezone i primanju u Newportu koje sad isto visi o tankoj niti
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 05. travanj 2020. 17:31

Najprije je otpao Indian Wells, pa je uslijedilo otkazivanje Miamija, ubrzo je prebrisana cijela sezona na zemlji s velikim turnirima u Monte Carlu, Madridu i Rimu. Roland Garros se privremeno spasio prebacivanjem za četiri mjeseca, u drugu polovicu rujna. Svi su u teniskom svijetu bili zdvojni, zabrinuti i s bezbroj upitnika, no prihvatili su situaciju kakva jest. Sada kad je Wimbledon, najveći svjetski turnir, u srijedu obznanio da ga neće biti, po 11. put od 1877. godine i prvi put od 1945. godine, e tek tada su uslijedile reakcije.

Onih najvećih tenisača i tenisačica, rekordera poput Rogera Federera...

- Uništen sam - napisao je osmerostruki pobjednik u All England Clubu, kome je deveti naslov izmakao lani u epskom finalu protiv Novaka Đokovića kad je propustio dvije meč-lopte i izgubio tie-break kod 12:12 u petom setu.

Iako će sljedeće godine biti blizu 40. rođendana u vrijeme Wimbledona, Federer će igrati.

- Prolazimo kroz teško razdoblje, ali izdići ćemo se još jači. Od ovoga trenutka sam već uzbuđen što ću igrati u Halleu i Wimbledonu sljedeće godine.

Serena Williams, koja ima sedam titula u Wimbledonu, svoje je osjećaje sažela u jednu riječ:

- Šokirana.

Tennis - Wimbledon - All England Lawn Tennis and Croquet Club, London, Britain - July 7, 2019  Goran Ivanisevic during a practice session  REUTERS/Tony O'Brien - RC1454498910
REUTERS/Tony O'Brien
Goran Ivanišević

Godina bez tenisa

Ona se također namjerava vratiti tenisu, makar će u rujnu napuniti 39 godina.

Da ne bismo dalje nabrajali tko je sve reagirao, nazvali smo onoga tko je u Hrvatskoj jedini relevantan pričati o Wimbledonu.

Jedan i jedini, Goran Ivanišević.

- Mogu se složiti da zvuči nestvarno, ipak je to Wimbledon, kod većine izaziva posebne emocije. Tako i kod mene, no znalo se da će biti donesena takva odluka. Što je, tu je, život ide dalje.

Službeno je sav profesionalni tenis suspendiran do 13. srpnja, ali Ivanišević uopće ne vjeruje da je povratak tada moguć.

- Mislim da se ove godine uopće neće igrati. Moja najoptimističnija prognoza je Australian Open u siječnju sljedeće godine, a i za to ćemo vidjeti. U neku ruku bi to bilo godinu dana bez tenisa. Gdje smo stali da se na tom mjestu nastavi.

Zagreb, 130220.
Jurisiceva.
Intervju s Goranom Ivanisevicem.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / CROPIX / Goran Mehkek / CROPIX CROPIX
Goran Ivanišević

Odvojen od Đokovića

Što će čitav teniski svijet raditi do tada, dogodit će se tektonske promjene, mnogi će biti pogođeni takvim scenarijem.

- Slažem se, bit će vrlo, vrlo nezgodno. Od turnira, igrača, trenera... Da ih ne spominjem sve koji su na ovaj ili onaj način umreženi. Da je ovo netko spomenuo prije tri mjeseca, tko bi povjerovao? Bit će interesantno pratiti kako će to sve skupa izgledati kad se ponovo počne igrati.

Goran je u Zagrebu, Novak Đoković u Marbelli, svatko u svom domu. Kad će ponovo biti zajedno, nema smisla pitati. U cijeloj ovoj priči Goran je oštećen na još jedan način. Ništa još nije odlučeno, ali njegovo primanje u tenisku Kuću slave u Newportu visi o tankoj niti.

Svečanost na kojoj bi Conchita Martinez i on trebali biti inaugurirani zakazana je za 18. srpnja. Newport je na Rhode Islandu, u susjedstvu New Yorka.

- Vjerojatno će prebaciti za 2021.. Bit će nas malo više, društvo će se proširiti i opet će biti dobro. Mogu se strpjeti još godinu dana.

Razgovor je završio u svom duhovitom stilu.

- I mislio sam da se nešto mora dogoditi kad sam ja primljen u Kuću slave, ali nisam baš mislio da će cijeli svijet stati.

obranu naslova.

Linker
22. travanj 2024 01:22