Dodig i Čilić
 Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
BURNO U HR TENISU

NITKO SE NE OPRAŠTA! HRVATSKA ĆE PONOVNO BITI JAKA Jedan od senatora poslao jasnu poruku: 'Bez našeg vođe mi igrači nismo uopće pričali o izborniku'

Piše: Davor BurazinObjavljeno: 22. studeni 2019. 14:06

Nitko ne uživa u porazima, pa je stoga logično da smo u četiri dana u Madridu rijetko na licima naših tenisača vidjeli osmijeh. Kratak je put od lanjske euforije u Lilleu do neuspješnog izleta u Madridu, glatkog ispadanja u skupini reformiranog Davis Cupa. Da je ostao stari sustav i da smo ispali na startu, bi li bilo ovoliko kritika kao sada kad smo ostali na jednom dobivenom setu u šest mečeva?

Podsjećamo, Hrvatska je bila bez Marina Čilića i s nespremnim Bornom Ćorićem, a igrala je protiv Rafaela Nadala (1), Roberta Bautiste Aguta (9), Karena Hačanova (17) i Andreja Rubljova (23). Svi su na rang-listi ispred Ćorića, jasno i Čilića, kojega ionako nije bilo, a drugih kvalitetnih opcija Hrvatska nema.

- Kritika će uvijek biti kao što ih je bilo kad smo izgubili finale od Argentine ili kad smo u Osijeku protiv Španjolske igrali bez najboljih, umornih i načetih od napora godinu dana ranije - podsjetio je Franko Škugor, kome je definitivno laknulo što više ne mora glumiti izbornika.

Ni u parovima nije išlo

- Ovo što se nama dogodilo je normalna stvar u ovakvom odnosu snaga. Bez Marina, s načetim Bornom. Pokušali smo sve da odradimo najbolje što se može. Možda smo mogli dobiti poneki set više, možda jedan meč, ali to ne bi promijenilo sliku u konačnici. Pozitivno je ipak da smo dobili Bornu Goju. I to je nešto.

Čak i u igri parova nismo uspjeli doći do seta. Prvog dana od Ivana Dodiga i Nikole Mektića bolji su bili Hačanov i Rubljov, drugog dana Dodiga i Matu Pavića svladali su Nadal i Marcel Granollers.

- I mi smo očekivali da će u paru biti bolje - rekao je Dodig.

- Ovo je, na primjer, bio kvalitetan meč, odlučen u jedan, dva poena. Puno je drugačiji osjećaj igrati kod rezultata 0:2, iako to ne znači da nismo pokušali. Jednostavno nije moglo bolje.

Krećemo iz početka

Staloženi Dodig, koji će 2. siječnja proslaviti 35. rođendan, pokušava spustiti loptu na zemlju.

- Svi znaju da bez Marina i/ili Borne mi teško možemo nekoga pobijediti. To je naša realnost, ali to ne znači da za nas nema budućnosti. Ovo ćemo ostaviti sa strane i krenuti iz početka kao što smo već jednom napravili i znate kako je završilo u Lilleu. U punom sastavu ova Hrvatska opet može napasti titulu. Kao najstariji ja se ne namjeravam povući iz reprezentacije, a neće valjda niti ovi mlađi. U sljedeće dvije do tri godine sigurno se može puno toga dobrog napraviti.

Ivane, jeste li već između sebe razgovarali o izborniku?

- Ne. Ne možemo o tome pričati bez našeg vođe, bez Marina, ali sjest ćemo uskoro i razgovarati.

Linker
27. travanj 2024 12:15