Clive Brunskill/Getty Images
PRAVDA ZA PETRU

NOVA KAZNA ZA NAPADAČA NA BIVŠU WIMBLEDONSKU POBJEDNICU Pljačkaš ju je napao u njezinom domu, a sad je zasluženo iza rešetaka

Piše: HinaObjavljeno: 08. siječanj 2020. 14:57

Muškarcu koji je nožem napao češku tenisačicu Petru Kvitovu tijekom provale u njenu kuću kazna je produljena s osam na 11 godina, objavio je u srijedu češki sud.

"Izmijenili smo klasifikaciju djela, napad i nanošenje ozljeda smo zamijenili s pljačkom i napadom što donosi jednu godinu zatvora više", izjavio je glasnogovornik suda u Olomoucu, u istočnom dijelu Češke.

Dvostrukoj osvajačici grand slam turnira u Wimbledonu, 29-godišnjoj Kvitovoj je u napadu u prosincu 2016. ozlijeđena dominantna lijeva ruka dok se borila s pljačkašem koji je provalio u njen dom u Prostejovu, lažno se predstavivši kao serviser za centralno grijanje.

Liječnici su strahovali da bi ozljede mogle okončati njenu igračku karijeru, ali se Kvitova ipak uspjela vratiti na teniske terene i to na najvišoj razini. Trenutačno nastupa na turniru u Brisbaneu kao sedma tenisačica svijeta i priprema se za prvi grand slam turnir sezone Australian Open na kojem je prošle godine igrala finale.

Linker
24. svibanj 2024 13:24