Getty/ Reuters
PREVIŠE ZLE KRVI

NOVA SRAMOTA I SKANDAL O KOJEM BRUJI SVIJET TENISA! Kontroverzni Australac priznao da je namjerno pokušao ozlijediti Nadala: 'Neću mu se ispričati!'

Nakon tri sata i tri minute Rafael Nadal svladao je Australca Nicka Kyrgiosa 6-3, 3-6, 7-6 (5), 7-6 (3) i izborio 3. kolo Wimbledona.
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 04. srpanj 2019. 23:33

Sve što se događalo četvrtog dana Wimbledona, a nije da je bilo dosadno, ostalo je u sjeni "blockbuster" dvoboja Rafaela Nadala i Nicka Kyrgiosa. Previše je zle krvi između ove dvojice da bi bilo drugačije, previše je toga izgovoreno da bi se promatrali samo kao suparnici na terenu.

Kyrgios je imao zanimljiv uvod, večer prije proveo je u pubu Dodg and Fox u Wimbledon Villageu, tamo gdje je rekao da sumnja kako će s Nadalom ikada popiti pivo. Australac se u omiljenom pubu zadržao do otprilike 23 sata, koliko je poznato nije konzumirao nikakav alkohol, iako se dobro zabavljao.

U uvodu je bilo papra i soli, nije toga nedostajalo ni na terenu. Pogotovo u prvom setu kad je Kyrgios opetovano prigovarao sucu zbog načina kako Nadal koristi vrijeme između poena.

LONDON, ENGLAND - JULY 04: Nick Kyrgios of Australia and Rafael Nadal of Spain walk round the umpire's chair during a change of ends in the Men's Singles second round match between Nick Kyrgios of Australia and Rafael Nadal of Spain during Day four of The Championships - Wimbledon 2019 at All England Lawn Tennis and Croquet Club on July 04, 2019 in London, England. (Photo by Clive Brunskill/Getty Images)
Clive Brunskill/Getty Images

- Ja sam spreman servirati. Njega nema. Zašto čekam? Zar se ne bi trebalo igrati po ritmu servera? - pitao je suca. - Previše vremena prolazi između servisa, ovo je sranje. On radi što god je njega volja, uzima 40 sekundi između svakog servisa.

- Zašto ga ne opomeneš, zašto, tako si moćan tamo gore? Ma vidi se samo. Ti si nitko i ništa - bezobrazno je Kyrgios dobacivao sucu.

To nije bilo sve od zločestog dečka svjetskog tenisa. Naime, Australac je u jednom poenu drugog seta svom snagom opalio lopticu u tijelo Nadala nakon čega je Španjolac samo pogledom prostrijelio mlađeg suparnika.

Nadal se nije uznemirio zbog toga, ostao je gospodin. I u pobjedi, koja je stigla nakon četiri seta, nije digao nos.

- Kad hoće igrati, Nick je preopasan. Pokazao je i sada, on je kalibar za osvajanje Grand Slam turnira. Ne bih ulazio u njegove primjedbe, zadovoljan sam, jer ovo je bio težak meč za 2. kolo.

Kyrgios priznao da je namjerno gađao Nadala!

Na napetoj press konferenciji nakon meča Kyrgios je priznao da je namjerno gađao svog protivnika.

"Tip ima koliko Grand Slamova? Koliko novca na bankovnom računu? Mislim da može primiti loptu u prsa! Uopće mu se neću ispričati! Da gađao sam ga. Htio sam ga pogoditi u prsa", šokirao je okupljene Kyrgios.

LONDON, ENGLAND - JULY 04: Nick Kyrgios of Australia reacts in his Men's Singles second round match against Rafael Nadal of Spain  during Day four of The Championships - Wimbledon 2019 at All England Lawn Tennis and Croquet Club on July 04, 2019 in London, England. (Photo by Clive Brunskill/Getty Images)
Clive Brunskill/Getty Images


"Povijest ovog sporta je u poštovanju. Bilo je to opasno. Ne za mene, ali za suca ili nekoga drugoga. Pa ta lopta može otići bilo gdje, a ako udari mene to nije toliki problem. Nisam ljut na njega, samo sam htio igrati tenis", komentirao je sve Nadal.

Nakon prva dva seta, koja su se raspolovila, Španjolac je sljedeća dva uzeo u tie-breaku. U svim prethodnim međusobnim mečevima izgubio je pet tie-breakova od Kyrgiosa. Svih pet. Ovaj put nije išlo. Nadalu je ovo bila jubilarna 50. pobjeda u Wimbledonu, deveti u Open eri kome je to uspjelo.

Roger Federer upisao je 97. pobjedu u Wimbledonu, osmerostruki pobjednik naišao je na ozbiljniji otpor Jaya Clarkea u drugom setu, koji je dobio kroz tie-break. Mihail Kukuškin u pet je setova izbacio Johna Isnera, koji zbog stresa frakture nije igrao od finala Miamija. Stoga ovo nije veliko iznenađenje. Iako je Isner pogodio 34 asa, izgubio je servis četiri puta.

Marcos Baghdatis se oprostio, karijeru hrvatskog zeta (supruga Karolina Šprem) okončao je nadolazeći Talijan Matteo Berrettini, osvajač Stuttgarta i polufinalist Hallea na travi, novi stanovnik kluba Top 20. U bogatoj karijeri Cipranina bliješte finale Australian Opena 2006. i polufinale Wimbledona iste godine.

Petra Martić u 2. kolu ženskih parova


Petra Martić imala je pobjednički start u igri parova, s Alize Cornet preokrenula je dvoboj protiv 14. nositeljica Veronike Kudermetove i Jelene Ostapenko s 4:6, 6:4, 6:3. U 2. kolu igrat će sa Soranom Cirsteom i Galinom Voskoboevom.

Linker
28. travanj 2024 17:53