AFP
ATP RIM

Novi poraz Čilića

Brojčano je to na kraju izgledalo ovako: Čilić 42 pogreške, Garcia-López 15, dvostruke pogreške 7-2
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 12. svibanj 2015. 16:02

Novi turnir, stara priča. Marin Čilić opet je bio sâm sebi najveći suparnik i u prvom kolu Mastersa u Rimu izgubio meč u kojem su tijek rezultata cijelo vrijeme diktirale njegove pogreške.

Nakon poraza od Guillerma Garcije-Lópeza 4-6, 3-6, jednog od rijetkih u kojem je pokazao svoju „tamnu stranu“ bacajući rekete i ljuteći se na glavnog suca, Čilić se više ne može oslanjati na opravdanje da tek hvata formu. Španjolac mu je neprestano bio nadohvat ruke, nakon odlaska u vodstvo nudio bi mu prilike za povratak, ali 10. igrač svijeta uporno ih je bacao u vjetar.

Garcia-López je bio u prednosti od breaka odmah na početku meča te u sljedećih sat i 40 minuta uspijevao držati odstojanje pred Međugorcem. Iako su gemovi na njegov servis često odlazili do izjednačenja, a Čilić je izborio i pet break lopti, ništa od toga nije realizirano.

Brojčano je to na kraju izgledalo ovako: Čilić 42 pogreške, Garcia-López 15, dvostruke pogreške 7-2. Mršava je bila i Marinova statistika na mreži: izašao je 24 puta, s poenom se vraćao samo 12 puta. Poen koji je sve to simbolično zaokružio dogodio se pri rezultatu 3-5, 30-30 u drugom setu. Čilić je na servisu za ostanak u meču najlakši volej na svijetu zakucao u mrežu i time se definitivno oprostio od pobjede.

U svakom zlu neko dobro - zahvaljujući ranoj eliminaciji, najbolji hrvatski tenisač ima puna dva tjedna da namjesti udarce za Roland Garros. Uz bolji ždrijeb u početnim kolima, Čilić će u Parizu dobiti priliku da naniže nekoliko pobjeda i ispere loš dojam s Mastersa.

ATP Masters 1000 Rim

1. kolo: Garcia-López - Čilić(9) 6-4 6-3.

Linker
21. rujan 2024 21:38