REUTERS
'NE MOGU VJEROVATI ŠTO SE DOGAĐA'

ODLUKA KOJA JE NAŠTETILA ČILIĆU ŠOKIRALA TENISKE LEGENDE Velikan objasnio: Roger Federer sada zadovoljno trlja ruke!

SLUČAJ KROV Finale se iznenađujuće igralo u zatvorenoj Rod Laver Areni, što je poremetilo našeg tenisača, i izazvalo reakciju teniskih legendi
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. siječanj 2018. 13:50

Manje od pola sata prije početka nedjeljnog finala Australian Opena organizatori su donijeli odluku da će se meč igrati pod krovom zbog vlage i visoke temperature, koja je bila iznad 37 stupnjeva.

Zanimljivo, u sličnim uvjetima dan ranije nije se zatvarao krov za finale tenisačica...

Pravilo kad se zatvara Rod Laver Arena zove se “extreme heat policy”. Bila je to odluka koja je više pogodovala Federeru, nitko kao on nije nikada igrao tako dobro u dvoranskim uvjetima pa su mnogi postali sumnjičavi da su organizatori zatvaranjem krova zapravo išli na ruku Švicarcu. Tim više što se Čilić zagrijavao na otvorenom terenu, a Federer pod krovom, odnosno, kao da je unaprijed znao kakva će biti odluka organizatora...

Zatvaranje krova prilično je poremetio Marina, jednostavno se nije uspio pripremiti i priviknuti na drukčije uvjete.

"Cijeli turnir igrao sam vani, sada sam se pripremao za meč na 38 stupnjeva. Teško je kad prvi meč ispod krova igraš u finalu. Pretpostavljam da je odluka mogla biti drukčija. Ovako mi se nije bilo lako naviknuti. Pod krovom je puno, puno svježije. Šteta je što to nisam mogao osjetiti prije, samo to. Dok sam se ja pokrenuo, navikao, već sam izgubio dva servisa, igrao se lovice najveći dio meča", objasnio je Čilić.

Nemoguće je reći da bi igranje s otvorenim krovom bilo što promijenilo u konačnom ishodu (6:2, 6:7, 6:3, 3:6, 6:1), ali odluka je šokirala sve one koji od početka turnira tvrde da organizatori idu na ruku Federeru. Nakon meča se oglasio i brat bivšeg najboljeg tenisača svijeta, Jamie Murray. Škot je ostao u šoku kad je vidio što se događa.

"Ne mogu vjerovati da su zatvorili krov", napisao je Murray na Twitteru.

Na neravnopravan tretman oko satnica su se tijekom turnira žalili i Novak Đoković te Rafael Nadal, a odluka o zatvaranju krova začudila je legendarnog australskog tenisača Pata Casha.

"Zatvoreni krov? Zar ovo nije turnir na otvorenom? Federer sada sigurno zadovoljno trlja ruke. Čiliću bi odgovaralo malo više vrućine i vjetra koji bi poremetili Feda", objasnio je dvostruki osvajač Australian Opena.

Linker
08. svibanj 2024 22:17