Neja Markičević/CROPIX
WIMBLEDON (KV.)

Oproštaj Mektića i Veića

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. lipanj 2013. 16:36

Hrvatski tenisač Nikola Mektić zaustavljen je već u 1. kolu kvalifikacija za treći Grand Slam turnir sezone Wimbledon i to na prilično "brutalan" način...

Sa 6-2 i 6-0 od našeg je predstavnika po drugi put u karijeri bolji bio Japanac Go Soeda, 130. tenisač svjetskog poretka. Mektić je bio u potpunosti nemoćan u meču protiv azijskog tenisača, od kojeg je po prvi put poražen 2010. godine u talijanskoj Cremoni sa 6-2, 6-3.

Ovoga je puta Soeda bio još uvjerljiviji, te je nakon identičnog rezultata u prvom setu, ostavio Mektića bez ijednog osvojenog gema u drugoj dionici.

U nastavku dana na "travnjak" će izaći i drugi hrvatski predstavnik u kvalifikacijama Antonio Veić, čiji je protivnik u 1. kolu Nijemac Peter Gojowczyk.

Nakon što se hrvatski tenisač Nikola Mektić ekspresno oprostio od Wimbledona u 1. kolu kvalifikacija uzevši pritom samo dva gema, na gotovo je identičan način ispao i drugi hrvatski predstavnik Antonio Veić...

Lošinjanin je za protivnika u 1. kolu kvalifikacija imao njemačkog tenisača Petera Gojowczyka, od kojeg je poražen za manje od sat vremena igre rezultatom 6-1, 6-1. Istog je igrača, zanimljivo, pobijedio u 1. kolu kvalifikacija za Roland Garros prije svega mjeseca dana.

Baš kao i Mektić, koji je nešto ranije poražen od Japanca Go Soede sa 6-2 i 6-0, Veić je također bio u potpunosti nemoćan u ovome susretu.

Wimbledon, kvalifikacije, 1. kolo:

Soeda - Mektić 6-2, 6-0

Gojowczyk - Veić 6-1, 6-1

Linker
23. rujan 2024 23:31