Zvijezde sportaši

 Cropix
ZNOJ I ZABAVA

Otkrivamo tko su sportaši među našim celebrityjima: ‘Da sam nastavio bio bih reprezentativac‘

Na listu celebrityja sportaša treba dodati i modela Pedra Soltza, glumca Filipa Juričića, iluzionista Luku Vidovića, klavijaturista Parnog valjka Berislava Blaževića koji su u sklopu umaškog ATP turnira spremno zaigrali rekreativni tenis
Piše: Petra Plivelić/Sponzorirani sadržajObjavljeno: 31. srpanj 2022. 08:04

Nogomet, tenis rukomet, skijanje... Mnogi domaći celebrityji obožavaju sport. Iako, u pravilu, iz udobnosti svog naslonjača ili VIP lože.

Naše su poznate i slavne ličnosti ponajprije strastveni navijači baš kao i ostatak nacije. Pjevače, voditelje i glumce redovito možemo vidjeti na sportskim događanjima s ostatkom naše društvene kreme jer dobro znaju da je u njihovom javnom poslu vrlo važno biti viđen. Ipak, među tom populacijom postoji i nekolicina onih koji zaista vole sport zbog sporta, a ne zbog pažnje koju privlači.

Nekima je sport bio prva karijera, a drugima nedosanjani san. Jedni treniraju kako bi ostali u fit formi, dok drugi u treningu vide efikasan način za rješavanje stresa i relaksaciju. Koju god motivaciju imali, ova grupa celebrityja sportaša se ističe u moru onih koji se preferiraju znojiti u teretani.

Kopačke o klin

Za najboljeg nogometaša među estradnjacima slovi Boris Novković (54) koji je u mladosti odlučio okačiti kopačke o klin kako bi se posvetio glazbenoj karijeri.

- Vjerujem da bih bio reprezentativac da sam igrao nogomet, ali nije mi žao, srce me povuklo u drugom smjeru. U jednom momentu sam zaboravio na nogomet – rekao je Novković u Podcast Inkubatoru pohvalivši se da je imao prilike igrati utakmice na svim velikim stadionima u regiji.

image

Boris Novković

Ranko Šuvar/Cropix

Kasnije je u jednom intervjuu objasnio da se ostavio nogometa jer se, prema njegovom mišljenju, radi o vrlo toksičnom sportu.

- Strašno je puno ega u nogometu i svi se nešto svađaju. Shvatio sam da sam imao balast na leđima, a kad sam donio odluku, glazbena inspiracija je zaživjela u meni – otkrio je Novković koji je danas veliki navijač Dinama, a svojedobno je i sam igrao u plavom klubu.

Ispričao je kako je u drugom razredu osnovne škole otac dolazio moliti učiteljice da ga puste zadnje sate jer su utakmice bile navečer. Igrao je u Dinamovim pionirima, a trebao je potpisati i profesionalni ugovor. Njegovom odlukom da se posveti glazbi nimalo nije bio sretan njegov trener, legendarni Miroslav Ćiro Blažević.

- Imao sam privilegiju da ga vodim kao nogometaša i stavio sam ga u ekipu jer je to što je. I onda vidim jedno čudo. On ima sve po bočnoj poziciji koja se danas traži. Jako sam istinski bio žalostan što se nije posvetio nogometu - kazao je svojedobno Blažević.

Perspektivna nogometašica u srednjoj školi bila je i slavonska pjevačica Beta Sudar (23). Poznajemo je i kao natjecateljicu showa Supertalent u kojem je dospjela do polufinala, a iza nje su već i dva nastupa na Dori.

image

Beta Sudar

Matija Djanješić/Cropix

Još u osnovnoj školi pod odmorima bi igrala nogomet s dečkima. Subotom popodne su joj bili treninzi i utakmice, a navečer nastupi pa bi nerijetko iz kopački uskočila ravno u štikle. Zbog toga je prestala trenirati i potpuno se posvetila glazbi.

- Sedam godina sam igrala na poziciji stopera u ŽNK Slavonka. Kod nas ženski nogomet, nažalost, nije popularan pa ima malo klubova, a mnogi se i ugase. Baš sam uživala u tom sportu, odgovarao je mojoj osobnosti pa mi često dođe želja ponovno stati na teren. Volim pogledati dobru utakmicu stranih liga, a podršku ću uvijek dati slavonskim klubovima - Osijeku, Valpovu i Belišću – rekla je Beta.

Teniski rekreativci

Na listu celebrityja koji gaje veliku ljubav prema sportu svakako treba dodati i Pedra Soltza, modela za kojim Hrvatice uzdišu, glumca Filipa Juričića, iluzionista Luku Vidovića, klavijaturista Parnog valjka Berislava Blaževića i mnoge druge koji će ovih dana u sklopu umaškog ATP turnira spremno zaigrati rekreativni tenis.

image

Filip Juričić

ATP turnir Plava Laguna Croatia Open

Naime, ATP turnir, koji se ovih dana odvija u sunčanom Umagu, uz pravu poslasticu profesionalnog tenisa ove godine donosi vrhunsku zabavu i pravi sportsko-zabavni teniski spektakl. Od 27. do 30. srpnja održala se najveća hrvatska turneja rekreativaca – Umag Stars Open, a nastupilo je više od 220 igrača na čijem su popisu bili brojni glumci, glazbenici i drugi.

image

Umag Stars Open

ATP turnir Plava Laguna Croatia Open

- Cijela je priča počela u Umagu, 2019. godine, kada smo održali turnir poznatih. Tada nam se rodila ideja da pokrenemo turneju rekreativaca, po uzoru na ATP Tour i to smo uspjeli. Premijerna je turneja počela prošle godine u Zagrebu, a potom su se održali turniri u Rovinju, Osijeku, Lošinju, Karlovcu i Novalji – kaže Silvio Marić, nekadašnji hrvatski nogometni reprezentativac, a danas strastveni tenisač i suorganizator Umag Stars Opena. Turnir je počeo u srijedu, a finala su bila u subotu u poslijepodnevnim satima.

image

Luka Vidović

ATP turnir Plava Laguna Croatia Open

U najjačoj konkurenciji nastupili ćsu Krešimir Ritz, Karlo Suevich, Neven Krivokuća te Tin Baković, dobro poznata imena u hrvatskim teniskim krugovima. Bivši nogometaš Hajduka i Rijeke Igor Musa branio je prvo mjesto u poretku pro single igrača, a u raznim kategorijama uz ranije spomenute celebrityje zaigrali su i ponajbolji hrvatski golfer Ivan Vučemil, šahovski velemajstor Alojzije Janković i drugi.

Brzi trkači

Osim rekreativnog tenisa, mnogo se domaćih celebrityja pronašlo u trčanju. Najistaknutija je svakako glumica Ecija Ojdanić (48) koja je u tome pronašla svoju strast. Osim rekreativnog jogginga, Ecija redovito sudjeluje na maratonima, a kada je u veljači istrčala utrku od 42 kilometra na 22. splitskom maratonu pohvalila se kako nikada nije bila brža.

- Aaaaaaa, odavno se nisam natrčala ovako dobro, i ovako brzo! Najbolja staza, najbolji navijači, u najboljem društvu! 4 godine starija i 15 min brža! Godine mi dobro čine! – otkrila je.

Trčati je počela prije nekoliko godina, a taj sport ju je u potpunosti osvojio. Maraton od 42 km prvi put je istrčala 2017. godine u Veroni i nastavila marljivo trenirati što je rezultiralo još boljim rezultatom. Sada se pak priprema za nadolazeći Zagrebački maraton.

image

Ecija Ojdanić (desno)

Tom Dubravec/Cropix

Na Jarunu ili maksimirskoj šumi možda nekad u trku sretnete i popularnog voditelja Joška Lokasa (50) koji se bavi triatlonom - atletskom disciplinom koja obuhvaća trčanje, biciklizam i plivanje.

- Sport je vrsta meditacije i teško je nekome se prilagođavati. Najviše mi odgovara da treniram u svom ritmu – rekao je ranije Lokas koji je nakon ljeta 2015., kada je stekao dovoljno dobru kondiciju pa je mogao istrčati i polumaraton, poželio isprobati nešto novo. Krenuo je na plivanje, a potom je nabavio brdski bicikl i počeo ozbiljno trenirati.

image

Joško Lokas

Darko Tomaš/Cropix

Opasne žene

Neke dame s naše scene, pak, preferiraju sport s više kontakata – boks.

Natali Dizdar (37), pjevačica rodom iz Zadra koja je nedavno otkrila da se zaručila, dugi niz godina trenirala je tajlandski boks na rekreativnoj razini.

- Tajlandski boks je izvrstan spoj vještine, aerobnog treninga i snage. A i super je nakon stresnog dana doći u dvoranu i malo se ispucati na vreći – rekla je za Jutarnji prije nekoliko godina. Njezina kolegica Maja Bajamić (30) je, pak, najuspješnija džudašica među pjevačicama. Taj ju je sport oslobodio okova bolesti koja ju je mučila cijelo djetinjstvo.

image

Maja Bajamić

Neja Markičević/Cropix

- U trenutku kada sam počela trenirati judo, tada je nestala astma. Izazvala sam tu bolest i sebe samu i pobijedila sam, a moja je obitelj ostala iznenađena. Sedam godina sam trenirala i to me oslobađalo, a najveći uspjeh je što sam uspjela pobijediti ovu tešku bolest – rekla je Maja ranije.

Boksom se bavi i mnogima omiljena HTV-ova voditeljica i novinarka Tončica Čeljuska (53). Shvatila je da joj lagane šetnje i pilates nisu dovoljni da ostane u formi pa je krenula na boks, a u treningu joj pomaže osobni trener.

- Objavljujem da sam odlučila biti fit, to je za mene najveći mogući izazov i mogu reći da je pravi iskorak iz zone sigurnosti! Sad umjesto asertivne komunikacije učim kako raditi plank i marince, a bome i kako nokautirati protivnike. ‘Ko preživi, pričat će – napisala je Čeljuska lani na svom Instagramu.

image

Tončica Čeljuska

Tomislav Krišto/Cropix

No, ima i onih celebrityja koji ipak preferiraju vodene sportove.

- Obožavam sport, ali samo dok mi donosi užitak. A jedrenje na dasci baš mi je uživancija – rekao je lani za Gloriju glumac Boris Svrtan (57), koji u tom zahtjevnom sportu ne traži prevelike izazove.

Hrabri surferi

Surfa već 25 godina, otkako je kupio kuću pored mora u Vantačićima na Krku, gdje ljetuje sa suprugom Kristinom. Vještinu je stjecao uz prijatelja s kojim bi gotovo svaki dan odsurfao na piće u hotelski kompleks na drugoj strani uvale.

image

Boris Svrtan

Nikša Stipaničev/Cropix

- To je najbolja motivacija za jedrenje na dasci - dvadeset kuna u kupaće gaćice i na pivo – otkrio je Svrtan.

Surfanjem je očarana i glumica Daria Lorenci Flatz (46). Njezina je cijela obitelj sportski orijentirana, a jedrenje na dasci zavoljeli su prije četiri godine kada su u Viganj prvi put stigli sa šatorima.

- Windsurfing je iznimno težak sport jer zahtijeva fizičku spremu i znanje o moru i vjetru. Djeca su ga svladala prije nas, ali suprug i ja iz godine u godinu sve više napredujemo – rekla je Daria ranije za Gloriju.

image

Daria Lorenci Flatz

Tonči Plazibat/Cropix

Njezin glumački kolega Goran Navojec (51) vješt je u rukometu. Čak je i domaćin BOK Festa u sklopu kojeg se iz godine u godinu organizira i rukometni turnir.

Ljubav i strast svih ovih spomenutih celebrityja prema sportu iznimno je važna jer svojim javnim djelovanjem i prepoznatljivošću doprinose popularizaciji sporta i promoviranju zdravih životnih navika.


Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji Native Ad Studija Hanza Medije s ATP turnirom Plava Laguna Croatia Open.

Linker
23. travanj 2024 23:33