Getty Images
WIMBLEDON

PETRA MARTIĆ NOVIM VELIKIM PREOKRETOM SLOMILA MLADU NADU I IZBORILA TREĆE KOLO WIMBLEDONA Sad ju čeka najveća prepreka u Londonu ove godine

Petra Martić prošla je u 3. kolo ženskog dijela turnira. Dućanka je sa 3:6, 6:3, 6:4 preskočila Anastaziju Potapovu, prepreku koja na papiru nije izgledala toliko nezgodno koliko u srijedu na terenu broj 16.
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 03. srpanj 2019. 23:28

Ruskinja, 71. na aktualnoj WTA listi, a 70. mjesto joj je najbolji renking karijere, dominirala je prvim setom i brzo pobjegla s dvostrukim breakom na 5:1. Martić je do kraja prvog seta samo uljepšala rezultat tako što je vratila jedan oduzeti servis, pa u dugačkom osmom gemu na svoj servis spašavala čak pet set-lopti (0:40 i još dvije prednosti), ali ipak nije uspjela više od toga.

Prednost Potapove bila je prevelika, međutim ako je i nije dostigla, Petra je definitivno dala naznake da dolazi bolje razdoblje u njezinoj igri.

Bez obzira što je na startu drugog seta izgubila servis jer odmah potom je vratila Ruskinji iz Saratova istom mjerom, ali i počela polako preuzimati kontrolu nad zbivanjima na terenu. To je u šestom gemu dovelo do novog oduzetog servisa i vodstva 4:2 za hrvatsku predstavnicu, a to je bilo dovoljno za poravnanje u setovima, makar je pri tome, kada je servirala za set, morala izvlačiti dvije break-lopte.

Odlučujuća dionica otvorena je još jednim breakom za Martić, Potapova je počela sve više griješiti, a Martić s ipak puno više iskustva nego li 18-godišnja suparnica sve to mudro koristila i vodila meč prema kraju.

Tako se Petra riješila jedne Anastazije, a da u sljedećem kolu ne igra protiv još jedne (Sevastove) pobrinula se Danielle Collins. Iako se nije tako činilo budući da je Latvijka imala set i 3:0 te marširala prema brzoj pobjedi, ali uslijedila je prava “klackalica”. Amerikanka je, naime, uzela deset od sljedećih 11 gemova, odnosno izjednačila na 1-1 u setovima i povela 4:0 u trećem. Uslijedila je nova serija, ali u korist Sevastove koja je došla do 4:3, no onda je opet pokleknula na servisu i tu je priči bio kraj.

Bajka Gauff se nastavlja

Petra protiv 25-godišnje Collins (WTA 34), senzacionalne polufinalistice ovogodišnjeg Australian Opena, još nikada nije igrala.

Nastavljena je, pak, bajkovita priča Coco Gauff. Tek 15-godišnja Amerikanka, najmlađa sudionica Wimbledona u Open eri, poslije senzacionalnog skalpa Venus Williams eliminirala je i Slovakinju Magdalenu Rybarikovu (6:3, 6:3).

Linker
21. rujan 2024 03:03