EIBNER-PRESSEFOTO/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA
JOŠ PRIJE PET GODINA

‘Plakali smo, rekao je da završava karijeru!‘ Đokovićeva supruga otkrila što se događalo nakon ‘užasnog poraza‘

‘Pitali smo zašto to radi. ‘Ovo nije trenutak‘, rekla sam. Bilo je to stvarno ludo‘ - prepričala je Jelena
Piše: SNObjavljeno: 24. rujan 2023. 08:23

Novak Đoković je i s 36 godina najbolji tenisač na svijetu, a ove godine je osvojio tri Grand Slam turnira te tako potvrdio svoju dominaciju. No, lako se moglo dogoditi da je on ta tri turnira gledao na televiziji umjesto igrao na njima. Naime, Novakova supruga Jelena je otkrila kako je on prije pet godina želio završiti karijeru.

- Rekao mi je da završava karijeru. Izgubio je u Miamiju od Benoîta Pairea, bio je to užasan poraz nakon kojeg nas je sve okupio i rekao: ‘Znate, ljudi, završio sam‘. Rekla sam mu: ‘Ali možeš‘, plakali smo i pitali smo zašto to radi. ‘Ovo nije trenutak‘, rekla sam. Bilo je to stvarno ludo - prepričala je Jelena.

image
PA IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

Obitelj Đoković je tada otišla na odmor na kojem je tenis igrala - Jelena.

- Kad on odluči da ne želi igrati tenis, on ne želi ni vidjeti tenis, ne želi imati bilo što s tenisom. A ja volim tenis pa sam konstantno vodila djecu da igramo. Trećeg ili četvrtog dana se pojavio Novak, vidio je mene i Stefana kako skuplja loptice. Mi smo se igrali na terenu, bila je to zabava, nije samo trening na što je on navikao. I na sreću, vidio je koliko smo se zabavljali i koliko smo uživali na terenu pa je pitao može li on dobiti reket.

Jelena je tada odigrala igru po Novakovim pravilima.

- Rekla sam mu da ne može dobiti reket. ‘Ti više ne igraš. Ostavio si tenis, tako da nam ostavi teren, ovoje vrijeme za nas‘. Šalila sam se, naravno. Onda mu je Stefan rekao: ‘U redu, tatice, sada je tvoj red‘. Novak je uzeo nekoliko loptica, krenuo servirati i rekao: ‘Nije ovo toliko loše... Znaš, OK je‘. Poslije toga je svakog dana dolazio se igrati s nama, a onda je posljednjeg dana rekao kako će zvati Marijana Vajdu, pitati ga da se vrati i da mu ponovo bude trener - prepričala je Jelena.

Linker
26. travanj 2024 06:30