Novak Đoković
 William WEST / AFP / WILLIAM WEST AFP
NISU SVI BAŠ SRETNI...

POBUNILI SE EPIDEMIOLOZI NAKON 'LOŠE' REAKCIJE NOVAKA ĐOKOVIĆA NA TEMU CIJEPLJENJA 'Majstore, nemoj biti tako direktan, jer imaš golem utjecaj!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. travanj 2020. 18:29

Izjave Novaka Đokovića da je generalno protiv cijepljenja, pa i u posljednjem slučaju protiv koronavirusa, nisu se svidjele svima jednako na društvenim mrežama, pa niti epidemiolozima...

"Osobno se protivim cijepljenju i ne bih želio da me neko prisiljava na cjepivo kako bih mogao putovati. Ali ako to postane obvezno, što će se dogoditi? Morat ću donijeti odluku. Imam vlastita razmišljanja o tome i hoću li se te misli u nekom trenutku promijeniti, ne znam.", poručio je prvi tenisač svijeta.

MELBOURNE, AUSTRALIA - JANUARY 30: Novak Djokovic of Serbia shakes hands with Roger Federer of Switzerland after their Men's Singles Semifinal match on day eleven of the 2020 Australian Open at Melbourne Park on January 30, 2020 in Melbourne, Australia. (Photo by Clive Brunskill/Getty Images)
Clive Brunskill/Getty Images

Epidemiolog Predrag Kon prvi je u nizu stručnjaka koji je reagirao na izjavu tenisača...

"Kao jedan od njegovih najvjernijih navijača volio bih da sam imao priliku približiti mu značaj jačanja imuniteta za zdravlje stanovništva. Sad je već pomalo kasno, jer već ima krive stavove i tu više nema pomoći. Majstore, želim ti sve najbolje", napisao mu je Kon i dodao:

Facebook

"Pokušaj ubuduće izbjegavati izravne odgovore na pitanja vezano uz cjepljenja, jer imaš golem utjecaj".

Nakon njega odgovorio mu je niz nezadovljnih epidemiologa. Cijepiti se ili se ne cijepiti, zadnjih godina, pa i desetljeća, česta je globalna tema...

Đoković je, naime, sudjelovao u prijenosu uživo na Facebooku gdje su osim njega svoje mišljenje o čitavoj situaciji dali Marko Pantelić, koji se izliječio od virusa, te Viktor Troicki, Janko Tipsarević, Nenad Zimonjić, Filip Krajinović, Aleksandar Atanasijević i Dušan Borković.

"Postoji određena cenzura medicinskih stručnjala koji govore o rješenjima koje se ne uklapaju sa onima koje nam daje službena medicina. Volio bih da postoji više debata i razlika u mišljenju. Mi nismo iz te struke i ne možemo o tome pričati. Ja bih volio da se više priča o imunitetu - rekao je Đoković i istaknuo kako je važno stvarati imunitet:

"Mislim da su ljudi uplašeni i zbunjeni, a ne vidim da se priča o tome kako čovjek može ojačati sebe, da ojača imunitet. Imunitet je tu uz pomoć kojeg se borimo s ostalim zarazama" - rekao je Đoković.

Linker
19. travanj 2024 21:39