Najveće zvijezde HR tenisa na humanitarnom turniru 'Hrvatski premier Tenis'
 VLADO KOS/CROPIX
HRVATSKI PREMIER TENIS

Pogledajte zvjezdani spektakl u Osijeku: ‘Isuse, koliko ljudi, kao kad sam osvojila Roland Garros!‘

​Ipak nije bilo ništa od hrvatske verzije Dvoboja spolova, makar je Goran tražio veštu
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 04. lipanj 2020. 15:52

Isuse, koliko ljudi, kao kad sam osvojila Roland Garros - rekla je iznenađena Iva Majoli kad je ugledala medijske djelatnike na centralnom terenu Teniskog centra Osijek u Perivoju kralja Tomislava ususret konferenciji svih sudionika humanitarne teniske ekshibicije Hrvatski Premier Tenis u Osijeku.


Na improviziranoj bini, poštujući pravila socijalne distance, okupili su se, dakle, osvajači ukupno dvadeset Grand Slam trofeja (pojedinačni, parovi, mješoviti parovi, juniori; u svim konkurencijama, da skratimo priču o kojoj smo već pisali). Bio je tamo, u pozadini i 21. trofej, onaj Dine Marcana, koji je ovdje došao u pratnji Borne Ćorića, a nekada je bio vrlo talentirani junior.

image
VLADO KOS/CROPIX


- Gledao sam nekidan reprizu finala Roland Garrosa iz 2009. godine između Rogera Federera i Robina Soderlinga. U jednom trenutku je Mićo Dušanović rekao da Hrvati ne odlaze praznih ruku iz Pariza. Malo sam se zamislio i onda sjetio da govori o Marinu Draganji i meni - nasmijao se Dino.

image
VLADO KOS/CROPIX


Goran Ivanišević je došao vrlo dobro raspoložen, uvijek spreman na šalu i pošalicu, pa je odmah "napao" Jelenu Kostanić.


- Jesi li spremna? Ja sam veštu tražio da bih igrao protiv tebe.


Vešta je haljina, ako niste shvatili osebujnog Gorana. U međuvremenu, Goran to nije znao, da od hrvatske verzije Dvoboja spolova (Bobby Riggs protiv Billie Jean King sredinom sedamdesetih godina prošlog stoljeća) neće biti ništa. Igor Vekić je promijenio koncepciju, te u mečeve Legendi dodao najtalentiranije klince iz Osijeka.

image
Goran Ivanišević
VLADO KOS/CROPIX


- Mislim da je ovako bolje - rekao je Vekić. - Od početka sam nekako htio uključiti najbolju djecu iz Osijeka u ovu akciju, najprije smo ih planirali kao rezerve, ako se netko ozlijedi. Sada smo to promijenili, ubacili smo ih kao partnere legendama, Ivaniševiću, Goranu Prpiću, Saši Hiršzonu, Ivi Majoli i Jeleni Kostanić. Djeci će to puno značiti, puno im je srce, imat će još više motiva za trening.

image
Iva Majoli i Jana Fett
VLADO KOS/CROPIX


Ta nadarena djeca su Matej Dodig, Fran Kuna, Nera Tešankić i Lucija Faj.


- Presretna sam što sam dobila priliku igrati uz ovakve legende - stidljivo je prozborila Nera, viceprvakinja Hrvatske do 14 godina. - Nisam niti znala do srijede navečer.


Donna Vekić je kao domaćica ekshibicije pozdravila sve sudionike i zahvalila im na odazivu.


- Ionako nisam imao izbora - komentirao je Borna Ćorić. - Nazvala me i rekla, moraš doći u Osijeku, ovo ti je termin.
Nikoga nije morala nagovarati, kamo li moliti ili potezati veze. Sve je išlo kako se samo poželjeti može.


- Meni je dobro došlo, jer računam da ću se u ova tri, četiri dana naspavati kako treba - aludirao je Marin Čilić na "probleme" koje tijekom noći ima sa sinom Baldom.

image
VLADO KOS/CROPIX


Marin je cijelo vrijeme izolacije, više od dva mjeseca proveo u Cavtatu.


- Što južnije, to bolje. Ja sam konavoski zet. Bilo je odlično, uživao sam, stanka mi uopće nije teško pala, inače bi Baldo većinu vremena odrastao bez oca. Nekidan sam se čak okupao u moru. Ukratko, u Cavtatu je bilo baš kako čovjeku treba. Ovo u Osijeku je dobar način da razbijemo kolotečinu, pogotovo što su rijetke prilike da se svi zajedno možemo okupiti na jednom mjestu. Uz to ćemo napraviti dobro djelo.

image
Osijek, 040620.
Tenis. Humanitarni turnir Hrvatski premier Tenis.
Na fotografiji: Kids Day.
Foto: Vlado Kos/CROPIX
VLADO KOS/CROPIX


Iva Majoli je odahnula kad je čula da neće morati sama dijeliti jednu polovicu terena, njen je suigrač Matej Dodig.
- Matej, ti ćeš raditi i za sebe i za mene.

image
VLADO KOS/CROPIX


Goran se "naljutio" kad ga se priupitalo plaši li se ozljede.


- Mislite da se nismo spremali? Mislite da smo prestari. Nema straha za mene, ja sam se ionako rodio ozlijeđen.

image
VLADO KOS/CROPIX


Novinari su nekako najviše pikirali Marina.
- Igrat ćemo malo ozbiljno, malo za šalu, ali nemojte me više ništa pitati.


- Samo ti odgovaraj, ali ti nije falila ta kolotečina - bocnuo je Mate Pavić.

image
VLADO KOS/CROPIX


Naš specijalist za igru parova i jedini naš tenisač, koji se popeo do prvog mjesta na rang-listi (prije dvije godine), izrazio je želju igrati pojedinačne mečeve. I to ne protiv bilo koga, nego baš Marina.

image
VLADO KOS/CROPIX

Borna potpuno zdrav


Dugo je ozljeda zgloba lijeve ruke mučila Bornu Ćorića, smetnje su počele još u veljači i pod tabletama je igrao na turnirima u Buenos Airesu i Rio de Janeiru. S vremenom je postajalo sve gore, pa je morao otkazati sudjelovanje u Davis Cup dvoboju protiv Indije u Zagrebu, a vrlo je upitno (makar je otišao u Indian Wells) koliko bi bio spreman da je sezona išla normalno. Ovako mu je stanka dobro došla, nakon što je nekoliko tjedana mirovao i provodio rehabilitaciju, sada je sve u redu.


- Da, sve je dobro, ne osjećam više nikakve smetnje i otprilike tri tjedna treniram na sto posto.


Borna bi trebao biti jedna od najvećih zvijezda Adria Toura u Zadru u društvu Marina Čilića i Novaka Đokovića, a najavljen je i na prvenstvu istočne Europe, koje u Beogradu organizira Janko Tipsarević. (db)

Linker
28. travanj 2024 20:57