Donna Vekić
 Jon Buckle/Getty Images
FED CUP

POKAZALE MOĆ! FURIOZNE HRVATICE U PRVOM SUSRETU FED CUPA Bosna i Hercegovina bez šanse, cure iz susjedstva u tri meča uhvatile ukupno 13 gemova

Piše: HinaObjavljeno: 08. veljača 2017. 15:46

Hrvatska ženska teniska reprezentacija ispunila je očekivanja na početku natjecanja u Prvoj skupini Fed kupa, svladavši u estonskom Tallinnu sa 3-0 Bosnu i Hercegovinu.

Prvi bod donijela je Donna Vekić, pobijedivši sa 6-2, 6-1 Jelenu Simić, a potom je pobjednika susreta odlučila Ana Konjuh, svladavši sa 6-0, 6-2 Deu Herdželaš.

Za konačnih 3-0 pobrinule su se Darija Jurak i Ana Konjuh, pobjedom 7-6 (6), 6-2, protiv Dee Herdželaš i Anite Husarić.

Vekić je već od početka dala do znanja zašto je velika favoritkinja, povevši 3-0. Simić se nakratko oporavila, osvojivši sljedeća dva gema, no do kraja meča više nije uspjela parirati hrvatskoj tenisačici.

NOTTINGHAM, ENGLAND - JUNE 07: Donna Vekic of Croatia hits a backhand during her women's singles match against Tara Moore of Great Britain on day two of the WTA Aegon Open on June 7, 2016 in Nottingham, England. (Photo by Jon Buckle/Getty Images for LTA)
Jon Buckle/Getty Images
Donna Vekić

Konjuh je, pak povela 6-0, 1-0, potom izgubila sljedeća dva gema, no nastavak je donio njezinu potpunu dominaciju.

Hrvatska će u četvrtak biti slobodna, jer će u grupi B na rasporedu biti samo susret između Mađarske i Bosne i Hercegovine. U petak će naše tenisačice igrati protiv Mađarske i to će biti okršaj koji će odlučiti pobjednika ove grupe.

Najbolji sastav će u subotu igrati s osvajačem prvog mjesta u grupi C, a pobjednik tog susreta proći će u travanjske kvalifikacije za Svjetsku skupinu II.

Linker
07. svibanj 2024 18:24