Marin Čilić
 Mark Kolbe/Getty Images / Getty Images
REAKCIJA NAKON FINALA

PORAZ U FINALU MOTIV JE DA SE VRATI JAČI Marin čestitao Federeru, pa najavio: 'Najbolje je ispred mene, nadam se da ću i ja jednom podići ovaj trofej'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. siječanj 2018. 14:23

Marin Čilić od ponedjeljka će biti treći tenisač svijeta bez obzira na poraz u finalu od najboljeg tenisača svih vremena Rogera Federera (6-2, 6-7 (5), 6-3, 3-6, 6-1). Švicarcu je trebalo tri sata i tri minute kako bi u svom 30. Grand Slam finalu stigao do 20 trofeja pobijedom nad najboljim hrvatskim tenisačem u završnom dvoboju ovogodišnjeg Australian Opena u Melbourne Parku, gdje je 36-godišnji Švicarac trijumfirao po šesti put u karijeri.

Nedjeljno finale bilo je 145. u Federerovoj karijeri, a u Melbourneu je stigao do svog 96. naslova, dok je Marin Čilić ostao na 17 pobjedničkih trofeja iz 31 nastupa u finalima ATP i Grand Slam turnira. Iako je zasigurno bio tužan nakon poraza, Marin je najavio kako će jednoga dana i on podići 'Rogerov' trofej.

- Želio bih čestitati Rogeru i njegovom timu na svemu što rade posljednjih godina i poželjeti sve najbolje u 2018. godini. Bio je ovo nevjerojatan put i ovo su bila najbolja dva tjedna u mom životu. Mislio sam da mogu nešto napraviti u petom setu, ali Roger je bio prejak. Želio bih se zahvaliti i svom stožeru koji je stalno uz mene. Nadam se da ćemo napraviti još puno lijepih stvari i da ćemo u budućnosti podići ovaj trofej kojeg danas drži Roger. Najbolje je ispred mene - kazao je Čilić i pobrao ovacije prepune Rod Laver Arene.

Linker
21. rujan 2024 05:26