PARIS, FRANCE - MAY 27: Mirjana Lucic-Baroni of Croatia celebrates match point in her Women's Singles match against Simona Halep of Romania during day four of the 2015 French Open at Roland Garros on May 27, 2015 in Paris, France. (Photo by Clive Mason/Getty Images)
 Clive Mason / 2015 Getty Images
NEKI SU JOJ ČESTITALI

POTEZ LUČIĆ-BARONI PODIJELIO JAVNOST Zašto se hrvatska tenisačica nije htjela rukovati?

Piše: Tihomir HrgaObjavljeno: 05. svibanj 2016. 21:12

Kad se netko u tenisu odbije na kraju meča rukovati sa suparnikom, u ovom slučaju suparnicom, onda to nailazi na opću osudu. No potez Mirjane Lučić-Baroni, koja je uskratila ruku Lauri Siegemund nakon poraza u 2. kolu Mutua Madrid Opena podijelio je javnost ali su joj neke tenisačice čak čestitale na onome što je uradila. Naša 34-godišnja Makaranka objasnila je što ju je potaklo na odbijanje rukovanja.

- Vidim da ljude zanima zašto se nisam htjela rukovati s protivnicom. Tenis sam počela igrati jako davno i bila sam u puno situacija na terenu i izvan njega koje su bile teške ali svih tih godina nisam vidjela ovakvo ponašanje. Moja protivnica je triput tražila pomoć fizioterapeuta, dvaput je otišla na toalet, prestajala igrati usred gemova kako bi tražila još tretmana (slučajno svaki put kad sam ja bila u naletu), uzimala smiješno puno vremena između poena i još je vrištala kao životinja na svaku moju pogrešku. Stoga ne smatram da nisam postupila sportski. Ovo nije prvi put da se tako ponašala. Za mene je to neprihvatljivo.

Lučić-Baroni je s 28-godišnjom Njemicom igrala i prije mjesec dana u Charlestonu.

- Potpuno se slažem s tobom, isto se dogodilo i u mom meču – napisala je na Facebooku Svetlana Kuznjecova koja je sa Siegemund također igrala u Madridu.

Čini se da je Sesil Karatančeva jedva dočekala trenutak da izrazi svoje mišljenje o Siegemund. Samo joj je netko trebao dati razlog.

- Bila si previše pristojna prema njoj. Isto se dogodilo meni u Roland Garrosu i znaš što? Na kraju meča sam htjela izvući je s terena i premlatiti ju. To što se nisi rukovala s njom zapravo je sportski potez. Ponašanje kapo njeno nema veze sa sportom. Ako želi glumiti neka ide u Hollywood. Respektiram te – poručila je Bugarka našoj najboljoj tenisačici.

Linker
25. rujan 2024 07:24