Novak Đoković
 Saeed KHAN / AFP / SAEED KHAN AFP
OPET GA PROZIVA

POZNATI EPIDEMIOLOG DAO JE NOVI SAVJET ĐOKOVIĆU 'Cijepljenje je nešto što je sačuvalo najviše života, žao mi je što mu to nisam objasnio!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. travanj 2020. 13:49

Novak Đoković, srpski tenisač i trenutno najbolji igrač svijeta, nedavno je izjavio da se neće cijepiti protiv koronavirusa ako to cjepivo bude obavezno, odnosno bude li preduvjet da bi sportaši mogli nastupati na natjecanjima i putovati. Izazvao je lavinu reakcija, a sad mu se opet, drugi put, obratio Predrag Kon, poznati epidemiolog iz susjedstva...

"Osobno sam protiv takvog cijepljenja i ne bih htio da me netko natjera na cijepljenje kako bih mogao putovati. No ako postane obvezno, što će se dogoditi? Morat ću donijeti odluku, a imam neko svoje mišljenje o svemu tome. Hoće li se to mišljenje promijeniti s vremenom, ne znam", rekao je Novak Đoković i "protresao" javnost.

Predrag Kon odmah mu se obratio putem Facebooka, "Majstore, nemoj biti baš tako direktan, jer imaš vojsku obožavatelja".

Jutros je taj epidemiolog gostovao u poznatoj TV emisiji i poručio mu je:

"Žao mi je što nismo ranije razgovarali, što nisam imao utjecaja na njega i što mu nisam objasnio da je cijepljenje nešto što je sačuvalo najviše života i da to predstavlja osnovu zdravlja".

Potom je još nešto dodao:

Serbia's Novak Djokovic reacts during the quarter-finals of the Dubai Duty Free Tennis Championship in the Gulf emirate of Dubai on February 27, 2020. (Photo by - / AFP)
AFP

"Cjepivo će doći jednog dana, prvo će ga dobiti oni koji imaju kronične bolesti, a nije nemoguće da će se to tražiti i na međunarodnom nivou. Primjerice, u SAD ne možete ući ako nemate kompletan dokaz o obaveznom cijepljenju, a nije nemoguće da će se i cijepljenje na Covid-19 naći na tom popisu".

Vrlo lako bi cjepivo moglo i moralo postati obvezno jer je bez njega teško očekivati nastavak normalnog života, a pogotovo sportskih aktivnosti koje po svojoj prirodi uključuju velike skupove ljudi i mnogo fizičkog kontakta. Đoković je poznat po alternativnim rješenjima u prehrani, no što se cijepljenja tiče, tu alternative nema, barem ako će htjeti nastaviti svoj lov za titulu najboljeg svih vremena...

Linker
19. svibanj 2024 11:28