Phil Cole/Getty Images / Getty Images
VELIKI PRIJATELJI

PRIČA KOJA JE ZATRESLA TENISKI SVIJET! HRVATSKI 'AS' POMAŽE ĐOKOVIĆU U POVRATKU NA TRON Jedan poziv bio je dovoljan da ga izvuče iz kancelarije

“Znalo se da priča s Agassijem nije dugoročna i da je Novak trebao još nekoga. To da ga jedan od najboljih igrača želi u stožeru velik je kompliment”
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 03. srpanj 2017. 17:48

Jedan telefonski poziv bio je dovoljan da Marija Ančića (33) izvuče iz kancelarije, natjera ga da odijelo i cipele zamijeni dresom i tenisicama, a kamatne račune forhendima i volejima.

Ime nove akvizicije u timu Novaka Đokovića odjeknulo je teniskim svijetom, ne samo zato što se radi o Đokoviću, koji već mjesecima traži povratak prema vrhu, nego i zato što Ančić nakon umirovljenja 2011. nije imao praktički nikakav doticaj s profi-tenisom.

Nakon osvajanja Eastbournea, Đoković je novinarima ispričao da je Mario „jedan od najboljih prijatelja koje je ikad imao na Touru“ i da su bili u kontaktu tijekom proteklih godina. Budući da radi u Credit Suisseu, u New Yorku, Ančić nije trajno rješenje, ali će kao i Andre Agassi pomagati Srbinu dok bude imao vremena. Tri generacije velikih tenisača na istom zadatku.

Mario Ančić
Tom Dubravec / Hanza Media / Hanza Media

Budući da je radio s obojicom, Nikola Pilić najpozvaniji je komentirati novu suradnju u vrhunskom tenisu, koja će svoju premijeru imati na Wimbledonu. Na pitanje je li ga iznenadio ovaj angažman, proslavljeni trener odgovara nam: „i da i ne“.

- Znalo se da priča s Agassijem ne ide dugoročno i da je Novaku potreban još netko. Znam da je Mario vrlo zauzet na Wall Streetu, moj sin radi sličan posao, ali to da ga jedan od najboljih igrača svijeta želi u stožeru mu je velik kompliment. Barem malo će se vratiti tenisu, koliko može. Novaku sam u poruci čestitao na izboru, rekao mu da je odlično izabrao.

Čovjek koji je Hrvatsku odveo do osvajanja Davis Cupa smatra da Ančić karakterno savršeno odgovara svojem novom pulenu, što je uostalom naglasio i sam Đoković.

Phil Cole/Getty Images
Getty Images

- Inteligentan je, snalažljiv, ima dosta iskustva i poznaje scenu. Agassi je u tom pogledu možda lošija solucija jer zadnjih godina nije bio toliko ‘unutra’. Osim toga, Mario može i zagrijati Novaka, zna koje bi mu stvari mogle odgovarati. Uvijek je bio pronicljiv. Novak je sigurno promislio prije nego ga je nazvao - kaže Pilić.

S bivšim sedmim igračem svijeta Pilić se zadnji puta vidio tijekom finala Davis Cupa s Argentinom, a Ivan Ljubičić proljetos ga je posjetio u Opatiji. Neizmjerno mu je drago što autori najvećeg uspjeha hrvatske reprezentacije danas surađuju s takvim velikanima.

- Veselilo bi me da Mario i Novak ostvare uspjeh, baš kao i Ljubo i Federer. Đoković u Wimbledonu ne brani puno bodova, lani je ispao od Querreyja i sigurno će se dizati ako ubaci u onu svoju šestu brzinu. Baterija se u jednom trenutku potrošila jer je pet godina žario i palio, ali ne treba mu puno da se vrati u to izdanje. Kada smo se čuli prije par mjeseci, shvatio sam da je itekako motiviran.

Hanza Media

Pilić se slaže s komentatorima koji najavljuju jedan od najizjednačenijih Wimbledona u Open eri.

- Tko će biti pobjednik, to je pitanje od milijun dolara. Gledao sam Murrayev poraz od Thompsona u Queen’su, iznenadio me njegov pad. Ipak, i dalje mislim da je jedan od trojice favorita, uz bok Federeru i Đokoviću. Premda je uvijek moguće da neki Kyrgios ‘poludi’, odigra poneku dobru partiju i dogura daleko.

Kakve su šanse Marina Čilića, s obzirom na ždrijeb?

- Marin izgleda jako dobro. U završnici Queen’s igrao je s dva ljevaka i bio je bolji od obojice, bez obzira na to što je od Lópeza izgubio tie-break trećeg seta. Ljevaci su najopasniji na travi i na njoj lako mogu steći prednost, znam to iz iskustva. Čiliću trava također odgovara, pokazao je to već puno puta i u najboljem izdanju može dobiti bilo koga. Može li otići dalje od četvrtfinala? Daj Bože, iako je svaki Grand Slam pun opasnosti. Svatko tko dočeka drugi tjedan može reći da je imao dobar turnir.

Linker
19. travanj 2024 03:48