AFP
LEGENDI JE DOSTA ŠUTNJE

PROGOVORIO BORIS BECKER Evo zašto Đoković prolupa i psuje sve po spisku usred Roland Garrosa!

Svaka čast majstoru... Legendarni Boris Becker odučio je prekinuti šutnju na Touru te je glasno progovorio o problemima današnjeg tenisa i frustraciji tenisača. Đokovićev trener tvrdi da u bijelom sportu više nema velikih rivalstava zato što najveće zvijezde stvaraju lažnu sliku o sebi, u čemu prednjači Roger Federer.
Piše: Tihomir HrgaObjavljeno: 09. lipanj 2015. 15:04

"U tenisu više nema zaninmljivih rivalstava jer se igrači plaše da će biti kažnjeni ako u žaru borbe opsuju svoje protivnike", probio je šutnju Boris Becker, a prenosi britanski Telegraph.

Legendarni njemački tenisač je o fenomenu progovorio u svojoj autobiografiji - brojni mikrofoni na terenima diljem svijeta i strah od kazni stvorili su generaciju igrača koji pate od političke korektnosti, a najveće teniske zvijezde gaje lažna prijateljstva. Javna je tajna svjetskog tenisa da se Novak Đoković i Roger Federer ne podnose, a nema šanse da je Federer tako savršeno dobar kao što se čini, napisao je Becker u svojoj posljednjoj autobiografiji 'Wimbledon: Moj život i karijera u All England Clubu'.

"Ljudi mi povremeno prilaze i komentiraju kako je tenis danas puno dosadniji nego u moje vrijeme, a kad ih pitam zašto to misle, odgovaraju: 'U tenisu je danas manje zvijezda s jakim karakterom'. Međutim, ja uvijek odgovaram da i danas ima puno tenisača s jakim osobnostima, ali istina je da ih oni ne pokazuju kao prije, jer jednostavno ne smiju. Na terenima su danas mikrofoni i kamere koji snime svaki trag nervoze ili izljev frustracije i onda zbog toga budu kažnjeni. Krajnji rezultat je taj da je tenisačima jako teško izbaciti tu frustraciju iz sebe jer te svako čuje i kad se vratiš u svlačionicu dočeka te kazna od 10.000, 20.000 eura pa i više", objasnio je trostruki osvajač Wimbledona.

Primjeri ovog fenomena su brojni, a on je još vidljiviji kad dođe do povremenih 'proloma psovki' na terenu, pa čak i od strane najboljih igrača današnjice. Zadnji je upravo Beckerov 'štićenik' Novak Đoković koji je u prošlotjednom polufinalu Roland Garrosa dugo trpio odugovlačenje i 'krivo' bačene servise Andyja Murraya da bi u jednom trenutku iz Noleta suknula bujica psovki, toliko brutalna i glasna da su ga i navijači u Parizu uzeli na zub.

A upravo je to ono što nedostaje tenisu, smatra Becker, koji se u svoje vrijeme nije libio iskreno zakačiti s konkurencijom.

Becker je progovorio i o lažnim prijateljstvima na Touru, a posebno o 'savršenom Rogeru Federeru' koji se uklapa u idealnu sliku lažnog, politički korektnog tenisa. Slavni Nijemac tvrdi da je Federer takav jer voli - novac, te da se on i Đoković zapravo ne podnose.

"Federer je jedan od najbolje plaćenih tenisača svih vremena zato što ga svi vole. Ali razmislite malo - pa ne mogu te baš svi voljeti, to baš nije prirodno. On na toj svojoj savršenoj slici zarađuje ogromne novce, ali i ta bi zarada pala kad bi vidjeli nešto od njegovih stvarnih emocija", zaključio je Veliki Boris.

Linker
22. rujan 2024 01:26