Richard Bord/Getty
ZAVJERA ŠUTNJE

Proročanstvo se ispunilo, ali pad nitko nije očekivao: Evo zašto Marija Šarapova šuti već mjesecima

Piše: Neven BertičevićObjavljeno: 16. svibanj 2016. 10:31

Kad je Marija Šarapova bila mala, tata Jurij, u traganju za boljim životom i boljom karijerom, odveo je svoju djevojčicu u SAD. Sa sobom je imao tisuću dolara, koliko je uspio skupiti, a na aerodromu u Miamiju ga je trebao čekati prijatelj, koji bi mu pomogao u prvo vrijeme, pogotovo financijski.

Priča kaže da se taj prijatelj nije pojavio, ali otac mlade tenisačice uspio je u svom naumu i ta mlada curica vrlo brzo pokazala je svoj talent. Priča se da je Martina Navratilova već tada rekla da će Šarapova vrlo brzo biti vrhunska tenisačica, pa i broj 1, no, iako je Navratilova kasnije to demantirala i rekla da nije baš tako bilo, priča je ostala.

Baš kao i priča kad se mlada Ruskinja prvi puta pojavila u Wimbledonu, gdje je bila meta velikog broja novinara i svi su bili u traganju za nekakvom ekskluzivom.

Intervju za 1.000 funti

Jurij je već tada znao kako se ponašati prema novinama i novinarima i već je tada postavio standarde, ako si, naravno, želio razgovarati s njegovom curicom. Tako je, primjerice, jednog novinara, čini mi se da je to bio novinar Daily Maila tražio, ako se dobro sjećam, tisuću funti ili nešto više za ekskluzivni intervju. Novinar nije prihvatio taj izazov, iako mu je otac Marije Šarapove rekao...

- Prilično ćeš pogriješiti ako to ne napraviš, dobio bi sat vremena “jedan na jedan”, a moja mala će uskoro vrijediti daleko više.