Getty Images
DONNA VEKIĆ

PUNO RAZLOGA ZA OPTIMIZAM 'Uživala sam u New Yorku, ali sam uzbuđena što se vraćam kući'

Piše: Davor BurazinObjavljeno: 06. rujan 2019. 12:50

Prvo četvrtfinale na Grand Slam turnirima, to baš i nije tako loše, zar ne? Naravno da nije, iako je na licu Donne Vekić bilo lako pročitati silno razočaranje što nije odigrala bolje i pobijedila Belindu Bencic.

- Ona je jednostavno ukupno odigrala bolje od mene - bio je prvi dojam 23-godišnje Osječanke post festum 6:7(5), 3:6 protiv Švicarke.

Nisam našla ritam

- Osjećala sam da nisam u stanju odigrati tri dobra poena u nizu. Jedan dobar, jedan loš. Tako je to otprilike izgledalo kod mene. Nisam mogla pronaći ritam, a ona je bolje odigrala najvažnije poene.

Prije meča se osjećala dobro, doduše, nervozna kao i pred svaki meč, ali ništa neobično. To što su prijateljice i što jako dobro poznaju igru one druge, nije utjecalo na ishod.

- Nije to bio nikakav problem. Danas je lako pronaći sve o svakome, čak i da prvi put igraš s nekim, pogledat ćeš nešto otprije i pripremiti se. Ne, to nije bio problem.

Da, razočaranje je kao odrednica visjelo u zraku tijekom kratke pressice, ali uobičajeno je da se pita o ukupnim dojmovima o turniru.

- Ovo je bilo moje prvo četvrtfinale na Grand Slam turnirima, uživala sam u New Yorku. Mislila sam da mogu pobijediti, zato jesam trenutno razočarana. Ništa, razgovarat ću o ovome s mojim timom kako se ne bi ponovilo i kako bih nastavila napredovati. Isto tako, veselim se onome što me čeka u nekoliko posljednjih tjedana sezone.

Taj posljednji dio sezone uglavnom će se odvijati u Aziji.

- Ne razmišljam trenutno o Aziji, uzbuđena sam što ću napokon kući. Bit će vremena za Aziju.

Nema više crnih rupa

Ako bude na razini cijele godine, neće joj pobjeći Elite Trophy u Zhuhaiju na kojemu igra 11 najboljih igračica od 9. mjesta plus jedna tenisačica s pozivnicom. S četvrtfinalom US Opena Donna će u ponedjeljak biti na 21. mjestu, bit će to njen novi najbolji plasman, a po ovosezonskim bodovima je još više, na 15. mjestu.

- Konzistentna sam od početka godine, nikad prije nisam imala ovakvu sezonu. Uglavnom je bilo dosta uspona i padova, crnih rupa, sada je drugačije i jako sam sretna zbog toga. To mi je vrlo važno saznanje da sam u stanju cijelu sezonu igrati na istoj razini. Nastavit ću graditi svoju igru.

Jedina je tenisačica koja je kroz sezonu dobila tri meča kad je bila suočena s meč-loptama (Kiki Bertens u Brisbaneu, Madison Keys u Torontu i Julia Görges na US Openu), to će reći da je i u glavi jaka. A rezultati ionako govore sve, rezultati od početka godine - polufinale Brisbanea, finale Sankt Peterburga, polufinale Acapulca, četvrtfinale Stuttgarta, osmina finala Madrida, osmina finala Roland Garrosa, finale Nottinghama, polufinale San Josea, osmina finala Cincinnatija i četvrtfinale US Opena. To je deset pravih rezultata, omjer 35-17.

Uistinu, kad se sve slegne što se US Opena tiče, Donna će se definitivno smijati. I još odlučnija krenuti prema kraju sezone.

Linker
03. svibanj 2024 06:54