REUTERS
LAVER CUP

ROD LAVER URUČIO TROFEJ USHIĆENIM EUROPLJANIMA Sve je bilo kao lani, Saša Zverev u Ženevi ponovio Chicago

Piše: Neven BertičevićObjavljeno: 23. rujan 2019. 12:29

​Na kraju jednog neobičnog vikenda u Ženevi koji je, naravno, bio poprilično uzbudljiv, momčad Europe je svladala Ostatak svijeta i tako treći puta osvojila Laver Cup. Riječ je o natjecanju koje se igra u slavu čovjeka koji je dva puta bio pobjednik Grand Slama - Roda Lavera, koji je na kraju uručio trofej ushićenim Europljanima.

​Sve se, naravno, zavrtjelo u posljednjem dvoboju. Naime, nakon što je momčad Ostatka svijeta dobila parove (Stock, Isner), pa nakon toga Taylor Fritz u produženom tie-breaku trećeg seta nadigrao Dominica Thiema, Roger Federer je dobio svoj pojedinačni dvoboj, šesti u Laver Cupu protiv Isnera, i na kraju je sve bilo u rukama Saše Zvereva i Miloša Raonica.

I sve je bilo isto kao lani. Tada je Zverev u Chicagu u produženom tie-braku trećeg seta svladao Južnoafrikanca Kevina Andersona, a ovoga puta je to isto napravio u dvoboju s Kanađaninom. Tako su Europljani osvojili i treće izdanje Laver Cupa. Sljedeće godine, također u rujnu, domaćin će biti Boston u TD Gardenu.

Linker
19. travanj 2024 18:46