Maria Sakkari igra sjajno na završnom turniru sezone

 TOM PENNINGTON Afp
WTA FINALS

Sakkari i Sabalenka u polufinalu, Bjeloruskinja drhtala do zadnjeg trenutka: ‘Pokušat ću ne gledati meč‘

‘Najvažnije mi je da nastavim sa svojom igrom. Ide mi dobro, bez straha izlazim na teren‘, kaže Grkinja.
Piše: HinaObjavljeno: 05. studeni 2022. 09:26

Grkinja Maria Sakkari i Bjeloruskinja Arina Sabalenka izborile su plasman u polufinale završnog WTA turnira u američkom Fort Worthu.

Arina Sabalenka je u prvom meču dana skupine "Nancy Richey" sa 6-3, 7-5 porazila Amerikanku Jessicu Pegulu ostvarivši drugu pobjedu u skupini, dok je Pegula upisala i treći poraz.

Sabalenka u tom trenutku nije osigurala prolaz, već je morala čekati ishod mečad između Sakkari i Jabeur.

"Pokušat ću ne gledati meč, zaboraviti na tenis na neko vrijeme. Međutim, 100 posto ću pratiti rezultat na svom telefonu.

Drugu nositeljicu Tunižanku Jabeur u polufinale je vodila samo pobjeda u dva seta. Kada je Sakkari dobila prvi set 6-2, sve je bilo jasno. Grkinja je i u drugom setu slavila sa 6-2 upisavši i treću pobjedu, dok je Jabeur doživjela drugi poraz oprostivši se od natjecanja.

Sabalenka će tako u polufinalu igrati protiv prve igračice svijeta Poljakinje Ige Šwiatek koja je osvojila drugu skupinu. Grkinja još ne zna suparnicu u polufinalu, Francuskinja Caroline Garcia i Ruskinja Darija Kasatkina borit će se za drugo mjesto u skupini Tracy Austin.

"Najvažnije mi je da nastavim sa svojom igrom. Ide mi dobro, imam puno samopouzdanja i bez straha izlazim na teren", rekla je grčka tenisačica.


REZULTATI - Skupina B:

Arina Sabalenka (Blr/N.7) - Jessica Pegula (SAD/N.3) 6-3, 7-5

Maria Sakari (Grč/N.5) - Ons Jabeur (Tun/N.2) 6-2, 6-3

POREDAK: Sakkari 3-0, Sabalenka 2-1, Jabeur 1-2, Pegula 0-3

Linker
18. travanj 2024 19:40