Krajan
 Damir Krajac / CROPIX / CROPIX
VELIKI POVRATAK

SENZACIJA U FINALU DAVIS CUPA! HRVATSKA OSTALA BEZ NAJBOLJEG IGRAČA, IZBORNIK PREKO NOĆI IZVEO ČUDO Legenda hrvatskog tenisa se vraća u reprezentaciju

U OBRANU NASLOVA BEZ NAJJAČEG ADUTA Godinama najbolji hrvatski tenisač otkazao je nastup zbog problema s koljenom, a izbornik Krajan uspio je u ‘nemogućoj misiji’ i privolio na novi povratak 40-godišnjeg Ivu Karlovića
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 07. studeni 2019. 10:26

Reprezentacija Hrvatske će u obranu naslova pobjednika Davis Cupa krenuti silno oslabljena, igrat će bez svoga talismana, bez svoga najjačeg aduta Marina Čilića. Godinama najbolji hrvatski tenisač (sada to nije, Borna Ćorić je na 28. mjestu rang-liste, dok je Čilić završio na 39. mjestu) unatoč velikoj želji nije u stanju nastupiti u Madridu, na inauguralnom Davis Cup finalu s 18 reprezentacija, zbog obnovljene ozljede desnog koljena.

Razočaranje je ogromno, no nije nešto na što izbornik Željko Krajan nije bio na vrijeme upozoren. Čilića, naime, još od završetka US Opena muči koljeno, u posljednje je vrijeme razmišljao o prekidu sezone i odlasku na operaciju, ali još nije sigurno što će napraviti. Trenutno u Monte Carlu obavlja preglede i traži najbolju soluciju. Za to vrijeme Krajan, koji nam je u razgovoru prije nekoliko tjedana rekao da ne zna što bi napravio da mu se ozlijede Čilić ili Borna Ćorić, nije mirovao i uspio je u nemogućoj misiji.

S njim se nikad ne zna

U reprezentaciju se vraća - Ivo Karlović! To je baš iznenađenje, možda i senzacija, jer 40-godišnji Div sa Šalate iza sebe ima ne baš uspješnu sezonu i završit će je izvan Top 100. Pitanje je hoće li nastaviti karijeru. Karlović se svejedno odazvao, bit će na raspolaganju u ovoj teškoj situaciji kao kad je 2016. godine uskočio za finale u Zagrebu protiv Argentine, jer se znalo da Ćorić neće biti u stanju igrati zbog operacije koljena.

Reuters
Reuters
Reuters

Krajanov izbor u pojedinačnoj konkurenciji je vrlo sužen, ograničen, pa je varijanta s iskusnim, makar ne u blistavoj formi, Karlovićem, daleko bolja od eventualnog oslanjanja na Viktora Galovića, Ninu Serdarušića ili Bornu Goju, sljedeću trojicu na rang-listi. Svi su oni u Top 300, no jedini je Gojo u ovoj godini pokazao znakove napretka, ali debitirati za reprezentaciju u ovakvoj prigodi definitivno bi bio preveliki uteg za 21-godišnjeg Splićanina. Galović je čak nešto odigrao za reprezentaciju, Serdarušić je jednom bio pridruženi član. Uglavnom, Karlović kakva mu god forma bila, može u jednom meču na dva dobivena seta šokirati suparnika, taman on bio iz Top 10. S Karlovićem se jednostavno nikada ništa ne zna.

Tvrd orah svima

Doktoru Ivi definitivno treba skinuti kapu za odaziv. Možda u njemu gori želja da ispere gorak okus finala iz Zagreba kad je kod rezultata 2:2 zakazao u odlučujućem meču protiv Federica Delbonisa (3:6, 4:6, 2:6), možda su razlozi druge prirode, ali to nema veze. Hrvatska će u Madridu biti oslabljena, a ionako je slovila za autsajdera u skupini B sa Španjolskom i Rusijom. No, nikada se ne zna i nezahvalno je prognozirati što će biti za 11 dana kad se sučele Hrvatska i Rusija na otvaranju spektakla u Caja Magici. Čilićev otkaz je bolan, o tome nema spora, ali Krajan je iz ove neugodne situacije uspio izvući najbolje i vjerujemo da će naša reprezentacija u Madridu biti tvrd orah svima, motivirana “do daske” kao branitelj naslova.

U glavnom gradu Španjolske, dakle, Hrvatsku će reprezentirati Borna Ćorić, Ivo Karlović, Ivan Dodig, Nikola Mektića i Mate Pavić, s tim da će tamo biti i Franko Škugor.

Linker
20. travanj 2024 15:48