afp
FANTASTIČNA AMERIKANKA

Serena Williams osvojila Roland Garros i došla do 16. Grand Slam naslova u karijeri

Piše: HinaObjavljeno: 08. lipanj 2013. 19:24

Prva tenisačica svijeta, Amerikanka Serena Williams pobjednica je ovogodišnjeg Roland Garrosa, ona je u finalu nadigrala braniteljicu naslova i drugu igračicu svijeta Ruskinju Mariju Šarapovu sa 6-4, 6-4 nakon sat i 46 minuta igre.

Sereni Williams je ovo ukupno 16. "grand slam" naslov u karijeri, a drugi u Roland Garrosu. Prvoga je osvojila još 2002. godine. Sjajna Amerikanka sada ima po najmanje dva osvojena naslova na sva četiri "grand slama".

Bio je ovo 16. međusobni dvoboj Serene Williams i Šarapove i 14. pobjeda Amerikanke, od toga 13. zaredom. Šarapova je jedine dvije pobjede zabilježila u 2004.

Nakon pobjede Serena je bacila svoj reket, pala na zemlju i ispustila pobjednički vrisak s pogledom prema nebu.

- Prvo bih željela zahvaliti svom Bogu, Jahveu. A čestitke i tebi Maria, igrala si zaista, zaista dobro danas. Bila si veličanstvena i prava si šampionka – rekla je Williams na francuskom.

Kasnije je progovorila na engleskom.

- Prije 11 godina zapravo nisam ni mislila da ću još igrati. Nikad nisam mislila da ću igrati i nakon 28. godine ili tako nešto. Ali još sam ovdje. To je bio jedini (Grand Slam) koji nisam osvojila više od jednom. Sada imam više naslova na svakom Grand Slamu, u singlovima i parovima i to me zbilja veseli.

- Razočarana sam što sam izgubila danas, ali naletjela sam na zbilja tvrdu prvakinju danas. Dala sam sve od sebe, ali nije bilo dovoljno. Serena je igrala zaista nevjerojatan tenis ove godine, kao i prošle i svi smo mogli vidjeti danas tu razinu. Stoga joj čestitam. Zaista je sjajno vidjeti ju kako igra tako dobro. Ali ponosna sam na ono što sam napravila. Ponovo sam igrala finale French Opena. Bit ću ovdje ponovo sljedeće godine i pokušati osvojiti naslov ponovo – komentirala je Šarapova, prošlogodišnja pobjednica turnira.

FINALE:

Serena Williams (SAD/1) - Marija Šarapova (Rus/2) 6-4, 6-4

Linker
18. rujan 2024 03:51